Dvogodišnjak spašen od sigurne smrti: Razlog zašto je ostavljen da umre zapanjit će vas

Foto: Facebook

DVOGODIŠNJEG dječačića u Nigeriji pronašla je humanitarna radnica kako luta ulicama potpuno gol i izgladnio. Fotografije koje je snimila obišle su svijet, a razlog zašto je dječak napušten zgrozio je mnoge. 

Dječak je lutao ulicama i preživljavao od ostataka hrane koje bi mu dobacili prolaznici čak osam mjeseci. Kada ga je Anja Ringgren Loven pronašla, bio je u teškom stanju, pothranjen, gol i pun glista u probavnom traktu. Dankinja je saznala da ga je njegova obitelj ostavila da umre zato što vjeruju da je vještac. 

 

Odnijela ga je u bolnicu gdje ga liječe i polako se oporavlja. Anja mu je dala vrlo prikladno ime – Hope ("nada").

"Tisuće djece optuženo je da su vještice i već smo vidjeli mučenja djece, mrtvu djecu i uplašenu djecu", napisala je Anja na svom Facebook profilu. Ona je i prije tri godine osnovala humanitarnu udrugu koja se brine za djecu koju je njihova obitelj i zajednica prognala zbog takvih vjerovanja. 

Hope je sada u stabilnom stanju, smije se, jede i pije, a i igra se s Anjinim sinom. Nakon što je zamolila donacije da se dječaku plati liječenje, s raznih strana svijeta u njenu udrugu stiglo je više od milijun dolara u samo dva dana. Oduševljena Anja tim novcem namjerava izgraditi kliniku koja će spasiti još mnogu djecu kao što je Hope.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.