Lijepa gesta: Ekipa iz The Last Of Us naučila znakovni jezik zbog gluhog kolege

Screenshot: YouTube

GLUMCI iz hit-serije The Last Of Us dobili su pohvale fanova nakon što se doznalo da su naučili znakovni jezik kako njihov mladi gluhi kolega ne bi bio izostavljen iz razgovora.

Podsjetimo, u petoj epizodi pratimo Ellie (Bella Ramsey), koja se sprijatelji sa Samom, kojeg glumi Keivonn Woodard. Za razliku od videoigre, Sam je u TV verziji gluh, baš kao i 10-godišnji glumac u stvarnom životu.

Naučili znakovni jezik

Lamar Johnson, koji glumi Samova brata u postapokaliptičnoj seriji, otkrio je za TV Guide da je počeo učiti američki znakovni jezik kad je doznao da je Woodard dobio ulogu.

"Odmah sam počeo odlaziti na lekcije. Uoči snimanja, pa čak i za vrijeme snimanja, trenirao bih i radio kako bih izgledao što prirodnije. Stvarno sam želio da ta komunikacija bude organska i autentična", izjavio je Johnson, koji nije bio jedini u tome.

Ostatak glumačke i filmske ekipe također je počeo koristiti znakovni jezik kako bi učinkovito komunicirao s Woodardom. Prema njihovim izjavama, glumica Bella Ramsey bila je posebno dobra u učenju znakovnog jezika, a majka mladog glumca izjavila je da je vrlo zahvalna na njihovoj gesti.

"U početku sam se bojao"

Mladi glumac izjavio je kako se nada da će svojom ulogom nadahnuti druge gluhe glumce i ohrabriti ih.

"To su mi roditelji rekli – da se ne bojim isprobati. U početku sam se malo bojao, ali sam nastavio i prevladao to, otišao na audiciju i dobio ulogu u The Last of Us. Bio sam oduševljen", izjavio je u jednom intervjuu.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.