Energy of Evolution: Dizajneri prikazali kako će svijet izgledati nastavimo li zagađivati okoliš

VIŠE od 50 sudionika modne revije Energy of Evolution sinoć je na prepunom varaždinskom Korzu pokazalo kako moda, ekologija i tehnologija surađuju za bolju budućnost. Riječ je o reviji koja je trebala biti održana još prošlog vikenda, ali je, budući da vrijeme nije bilo naklonjeno organizatorima, morala biti odgođena. No, vrijedilo ju je čekati.

Modni dizajneri Zoran Aragović, Stjepan Čuka, Blaženka Roth te studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba i Varaždina sudjelovali su u stvaranju mode koja istodobno razmišlja inteligentno i ekološki. Ekstravagantni modeli su izrađeni od prirodnih materijala, a Čukina vizija apokalipse upozorava nas što bi se moglo dogoditi ukoliko nastavimo nekontrolirano zagađivati okoliš. Cvjetne i šarene varijante Aragovića i studenata TTF-a iz Zagreba i Varaždina te Blaženke Roth ipak pokazuju da postoji nada za sretnu i vedru budućnost.

Reviju su većinom nosili modeli modne udruge Evolution, a u prvom dijelu revije nosili su modele brendova Anarita' N by Top Fashion, Culta, Mane i Mihaele Sakač. Vrlo popularno prijevozno sredstvo u Varaždinu svakako je bicikl pa su se upravo na tom prijevoznom sredstvu manekeni provezli 17 metara dugom pistom te samim Korzom, ukazujući da i na ovaj način štitimo okoliš te vodimo brigu o svom zdravlju. Grad Varaždin i Tehnološki park Varaždin koji su zajedno sa udrugom Evolution pokrenuli ovaj modno edukativan projekt istaknuti su važnost očuvanja održivog razvoja i novih tehnologija koje štite okoliš, kao što su obnovljivi izvori energije sunca, zraka i vode.

U prvim redovima sjedili su gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, zamjenik gradonačelnika Varaždina Slobodan Mikac, direktor Tehnološkog parka Varaždin Andrija Petrović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, saborski zastupnik SDP-a Mario Habek, Hana Hadžiavdagić kao i druge osobe iz javnog i estradnog svijeta, a pistom su prošetale manekenke Ozana Ružić, Lara Toplak i Branka Prišlić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.