EODM se vratili na mjesto pariškog masakra i položili cvijeće

Foto: Screenshot

ČLANOVI benda Eagles of Death Metala prvi put su se vratili na mjesto na kojem se 13. studenog dogodio brutalan teroristički napad u kojem je poginulo 89 ljudi, prenosi Hollywood Reporter. Napad se dogodio za vrijeme trajanja njihova koncerta, a poginuli su mahom obožavatelji benda, kao i njihov prijatelj, Nick Alexander, koji je bio zadužen za prodavanje majica i bedževa s oznakama EODM-a.


Kiša je tiho padala dok je frontman, Jesse Hughes, stavljao cvijeće ispred pariškog Bataclana prepun emocija. Bubnjar, Julian Dorio, nije mogao suspregnuti suze dok su odavali počast žrtvama.

Bend je nedavno u emotivnom intervjuu za Vice rekao da nikada neće zaboraviti sve što se dogodilo i da su tu za sve kojima treba pomoć ili razgovor. Osim toga, rekli su da se žele čim prije vratiti u Bataclan i biti prvi bend koji će tamo nastupiti kada se ponovno otvori.

U ponedjeljak su nastupili s U2-om u Parizu, što je bio njihov prvi koncert nakon kobnog petka 13. i pokazali da se ne daju uplašiti. „Dopustite mi da najavim ljude na kojima je Pariz ostavio neizbrisiv trag. Oni su naša braća i kolege trubaduri. Pozornica im je oteta pod nogama prije tri tjedna i mi im želimo ponuditi svoju“, rekao je frontman benda U2 prije nego su EODM kročili na stage.

Nakon toga, dva benda su zajedno izveli pjesmu „People Have the Power“ Patty Smith.

„Toliko vas volimo, hvala vam što ste nam ovo omogućili. Kada se okrenem oko sebe, ne vidim nijednog neprijatelja, vidim samo naše prijatelje. Jebeno vas volim i nikada neću prestati živjeti rock n roll“, rekao je Hughes U2-u i publici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.