Eurosong: U finalu atraktivna Slovenka i Dino Merlin, izraelska transseksualka nije prošla

U FINALU Eurosonga su Estonija, Rumunjska, Moldavija, Irska, Bosna i Hercegovina, Danska, Austrija, Ukrajina, Slovenija i Švedska. Iako je zaradila ovacije publike, izraelska predstavnica i bivša pobjednica Eurosonga, nije se plasirala u finale.

Drugu polufinalnu večer Eurosonga otvorio je favorit kladionica, Dino Merlin koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja pjesmom "Love in Rewind". Sarajevski pjevač nastupio je uz prateći bend, manje se oslanjajući na koreografiju, a više na pjevačku izvedbu. S gitarom u ruci, pokazao je svu raskoš svog glazbenog talenta. Njegov duboki glas prikrio je manji nedostatak u vidu tvrdog engleskog naglaska, no lijepa, melodiozna pjesma očito se svidjela publici, jer je na kraju dobio veliki pljesak.

Mlada austrijska pjevačica, Nadine Beiler otpjevala je svoju laganicu "The Secret is Love" uz pratnju nekoliko ženskih vokala. U stilu pjevačkih diva, svoj nastup je temeljila na snažnoj vokalnoj izvedbi, bez razrađene koreografije. Nakon njih na pozornicu dolazi Nizozemska grupa "3JS" koja se predstavila tipičnom eurovizijskom baladom "Never Alone". Uz nekoliko instrumenata na pozornici, potrudili su se napraviti korektan plesni nastup za što su dobili solidan pljesak.

Lijepe slovačke blizanke pokazale noge

Belgijska vokalna skupina "Witloof Bay" ponudila je nešto drugačije svojom vrlo zanimljivom a-capella izvedbom pjesme "With Love Baby". Svojim su skladnim vokalnim i vizualnim nastupom pokazali da Eurosong može pružiti nešto drugačije od klasičnih pop balada. Nastupom su oduševile i atraktivne slovačke blizanke, maštovitog naziva "TwiiNS" bile su prava poslastica za publiku. 25-godišnje studentice menadžmenta obukle su iste haljine, različite boje u kojima su izgledale poput manekenki pa je njihova izvedba dosadnjikave pjesmice "I'm Still Alive" pala u drugi plan.

Moldavska grupa poput cirkusanata

Ukrajinska punk pjevačica Mika Newton otpjevala je tipičnu Eurosong baladu "Angel" i pokazala zavidan glas, no plavokosa ljepotica najviše je očarala svojim izgledom na pozornici. Predstavnici Moldavije grupa "Zdob si Zdub" pokazala je do sad najzanimljiviji nastup. Obučeni poput cirkuskih izvođača, u maštovitim kostimima skakutali su po pozornici u ritmu svoje pjesme "So Lucky" u kojoj ima i etno motiva iz moldavske glazbe.

Maštoviti Cipranin pokazao originalnost

Eric Saade iz Švedske svojim je nastupom potvrdio svoju prijašnju izjavu da su mu glazbeni uzori Backstreet Boysi. Mladi je Šveđanin svoju pjesmu "Popular" izveo uz nekoliko plesača te je pokušao dočarati mračnu atmosferu na pozornici. Jedan od najzanimljivijih nastupa imao je predstavnik Cipra, Christos Mylordos koji je na pozornicu doveo bacačicu kladiva u večernjoj haljini i plesače. Jednako zanimljiva bila je i njegova pjesma "San aggelos a’agapisa" koja je mješavina etna i rocka.

Dana International zaradila pljesak čim je stala na pozornicu

Makedonac Vlatko Illievski na pozornici je dočarao atmosferu prave balkanske krčme. Živahna poskočica "Rusinka" sadrži elemente etna, no otpjevana je uz električnu gitaru što se, sudeći po pljesku, prilično svidjelo tamošnjoj publici. Izraelska transseksualka, Dana International, ovogodišnjim nastupom želi ponoviti uspjeh sa Eurosonga 1998. kada je pobijedila pjesmom "Diva". Njena pjesma "Ding Dong" ne razlikuje se previše od ostalih pop pjesmica na natjecanju, no dobila je ovacije čim se pojavila na pozornici što joj nije pomoglo da se plasira u finale.

Slovenka u haljini od metala

Atraktivna predstavnica Slovenije, Maja Keuc, obukla je kratku haljinicu punu metala i visoke kožne čizme što je u drugi plan stavilo njene zavidne glasovne sposobnosti koje pomalo podsjećaju na pjevačicu Anastaciju. Uz pratnju plesačica obučenih u pripijene crne kostime, mlada je Slovenka izvela dinamičnu i brzu pjesmu "No One". Rumunjsku je ove godine predstavio boy bend "Hotel FM" kojeg je osnovao Britanac. Ljubimci rumunjskih tinejdžerki izveli su veselu pop baladu "Change" uz pratnju klavira.

Estonka poput djevojčice

Simpatična Estonka Getter Jaani vladala je scenom obučena poput djevojčice uz razrađeni plesni nastup. Bilo ju je ljepše vidjeti, nego čuti jer je falša bilo napretek, no samo zbog izvedbe trebala bi dobiti zavidan broj glasova. 20-godišnja Anastasia Vinnikova iz Bjelorusije izvela je pjesmu "maštovitog" naziva "I Love Belarus". Lako pamtljivu poskočicu otpjevala je uz pratnju nekoliko bek vokala, no nije pokazala zavidan talent.

Irski blizanci otpjevali dance poskočicu

Četveročlana grupa "A Friend in London" predstavila je Dansku pop-rock pjesmom "New Tomorrow" kojom se nadaju ponoviti prijašnje uspjehe svojih sunarodnjaka koji su dva puta pobijedili na Eurosongu. Drugi par identičnih blizanaca na Eurosongu, duo Jedward, predstavnici su Irske. 20-godišnji John i Edward Grimes nastupili su obučeni u jednake kostime uz vrlo zanimljiv scenski nastup. Zemlja koja je dala najviše pobjednika Eurosonga, ove se godine predstavila dance poskočicom "Lipstick" koja će zasigurno postati pravi ljetni disco hit u Irskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.