Evo tko je "Krist" s Olimpijade. Proglašena je LGBT osobom godine, promovira debljinu

Screenshot: X

I dalje se ne stišavaju reakcije na performans s Olimpijskih igara tijekom kojeg se karikirala umjetnička freska Leonarda da Vincija - Posljednja večera. Organizatori Olimpijskih igara u Parizu su se danas ispričali katolicima i ostalim kršćanima koje je naljutio kičasti prizor na svečanosti otvaranja.  

Performans u kojem su sudjelovale članice skupine Drag Race France, transrodni model i goli pjevač u ulozi starogrčkog boga vina Dioniza sličio je biblijskoj sceni Isusa Krista i njegovih apostola koji dijele posljednju večeru prije raspeća. Krista je "glumila" Barbara Butch, 43-godišnja Francuskinja, poznata po LGBT aktivizmu i promoviranju debljine. Nosila je krunu u stilu aureole izrađenu od kože, drveta i Swarovski kristala. 

"Ja sam ljubavna aktivistica"

"Pozdrav, moje ime je Barbara Butch. Ljubavna sam aktivistica, DJ i producentica sa sjedištem u Parizu. Cilj mi je ujediniti i okupiti ljude, podijeliti ljubav kroz glazbu kako bismo svi zajedno plesali i kako bi naša srca skladno kucala", napisala je Butch na Instagramu, a prenosi Daily Mail. 

Barbara Butch aktivno sudjeluje u borbi za prava homoseksualnih osoba, ali i za prihvaćanje, odnosno promoviranje debljine. Snimila je i kratkometražni film Extra Large (Jako velika). 2020. je pozirala gola na naslovnici francuskog kulturnog časopisa Telerama. Naslovnica je glasila - Zašto ne prihvaćamo debele ljude? 

Francusko udruženje LGBTI novinara joj je 2021. godine dodijelilo nagradu Out d'or 2021 (LGBTI ličnost godine). Navodno je započela DJ karijeru u Montpellieru, gdje je svirala u barovima. Zatim se 2008. vratila u Pariz i radila na mjestima kao što su Machine du Moulin Rouge i Rosa Bonheur. 

"Ja sam debela, Židovka, queer lezbijka i stvarno sam ponosna na sve svoje identitete. Sve to sačinjava mene kao osobu", kazala je prošle godine tijekom intervjua.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.