Fanovi Taylor Swift podnijeli tužbu zbog kaosa s ulaznicama s cijenom i do 250.000 kn

Foto: EPA

OBOŽAVATELJI Taylor Swift podnijet će tužbu protiv Ticketmastera zbog kaosa s prodajom ulaznica za njezinu nadolazeću turneju. 

Deadline i TMZ  izvijestili su u subotu da je više od 20 fanova slavne pjevačice pokrenulo pravni postupak protiv Ticketmastera, koji je u vlasništvu Live Nation Entertainmenta. Fanovi tuže Ticketmaster za "prijevaru, namještanje cijena i kršenje antimonopolskog prava". Tužba je također optužila Ticketmaster za "namjernu prijevaru" koja je omogućila preprodavačima i botovima da ugrabe većinu ulaznica za turneju The Eras.

"Godinama su preprodavači bili problem na sekundarnom tržištu. Ticketmaster je izjavio da je poduzeo korake za rješavanje tog problema, ali u stvarnosti je poduzeo korake kako bi zaradio dodatni profit od preprodanih ulaznica", stoji u tužbi. Obožavatelji Taylor Swift u tužbi tvrde da Ticketmaster kontrolira primarno tržište prodaje ulaznica i dio, ako ne i cijelo, sekundarno tržište. 

"Ticketmaster je imao koristi od preprodanih ulaznica"

"Ticketmaster je tvrdio da će se samo oni s kodovima moći pridružiti pretprodaji, no milijuni kupaca bez kodova uspjeli su doći do ulaznica. Mnogi od onih bez kodova bili su preprodavači, a Ticketmaster je imao koristi od preprodanih ulaznica jer se moraju preprodati na Ticketmasteru, koji dobiva dodatnu naknadu", stoji u tužbi.

U tužbi se tvrdi da čak i ako Ticketmaster nije namjerno manipulirao prodajom ulaznica, nisu bili spremni za potražnju. Tužitelji su zatražili da se Ticketmaster suoči s novčanom kaznom od 2500 dolara po prekršaju.

Swift se ispričala fanovima

Taylor Swift ispričala se ranije fanovima, rekavši da joj je mučno gledati kako se obožavatelji muče osigurati si ulaznice za njezinu turneju u SAD-u putem platforme Ticketmaster, za koju su se karte prodavale i po 250.000 tisuća kuna.

"Ne treba spominjati da sam iznimno zaštitnički nastrojena prema svojim obožavateljima. Zaista mi je teško vjerovati vanjskom entitetu s takvim odnosima i mučno mi je samo gledati kako se takve greške događaju", napisala je Swift na Instagramu.

Swift je ocijenila i da je "doista nevjerojatno da je 2.4 milijuna ljudi kupilo ulaznice", ali i da je "stvarno ljuti što se mnogi od njih osjećaju kao da su prošli kroz nekoliko napada medvjeda da bi ih dobili", poručivši i da "pokušava smisliti kako se ova situacija može poboljšati u budućnosti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.