Fascinantna priča o prvoj ulozi jednog od najopakijih frajera u Hollywoodu

Foto: Instagram

DANNY TREJO (73) jedan je od najopakijih holivudskih veterana. Snimio je više od 300 filmova i serija, u kojima redom glupi takve tipove, te je vlasnik lanca uspješnih restorana u Los Angelesu. No jeste li znali da je prije nego što je postao poznat po ulogama zločinaca na ekranu, i sam bio jedan u stvarnom životu?

U mladosti, Trejo je bio poznat kao osoba koja ne zna izbjegavati probleme, što je redovito rezultiralo zatvorom. Tijekom svoje mladosti, Trejo je proveo zavidnu količinu vremena u raznim popravnim domovima te zatvorima diljem Kalifornije. Folsom, Soledad i San Quentin samo su neki od njih, a tamo je i postao svojevrsna zvijezda zahvaljujući svom "smislu" za razbijanje kolega zatvorenika.

"Bio sam prvak svoje kategorije u svakom zatvoru u kojem sam bio", rekao je za TMZ. Trejo je u zatvoru proveo gotovo 11 godina, a osuđivan je, između ostalog, za oružane pljačke te mnogobrojne prekršaje povezane s drogom.

Samo dno dodirnuo je kad je završio u samici jer je tijekom pobune u zatvoru policajca kamenom pogodio u glavu, zbog čega je mogao biti osuđen i na smrtnu kaznu. "Bacao sam kamenje u grupu ljudi i slučajno pogodio policajca", objasnio je za The Guardian 2012. godine.

No nitko nije svjedočio protiv njega pa je išetao iz samice i odlučio promijeniti život. Kad je pušten iz zatvora, ostavio je alkohol i drogu te čvrsto odlučio okrenuti život na bolje. Otkrio je tad "anonimne alkoholičare" i "anonimne ovisnike", a sponzor mu je preporučio program imena RIF (Recover, Independence and Freedom) - u kojem je radio s mladim ovisnicima. Jedan od tih mladića promijenio mu je život.

Jedne noći 1985., Trejo je dobio poziv od mladića kojemu je bio mentor, a koji ga je pozvao na svoje radno mjesto kako bi mu pomogao da se odupre kokainu. Ispostavilo se da je riječ o filmskom setu. "Riječ je bila o filmu "Runaway Train" s Johnom Voightom i Ericom Robertsom", prisjetio se za Men's Fitness.

"Morate razumjeti da je to bila 1985. godina i na filmskim setovima mogli ste imati lajne kokaina na stolu, nije bio čak ni skriven. Bilo je to nevjerojatno", govori. Na setu prišao mu je jedan od scenarista koji ga je prepoznao. "Ti si Danny Trejo", rekao mu je prepoznavši njegove tetovaže. "Vidio me u zatvoru u San Quentinu, pa mi je dao malu ulogu u kojoj sam Erica Robertsa trenirao boks. Od Erica Robertsa naučio sam kako se ne ponašati na setu, bio je jako zahtjevan", rekao je Trejo.

Nakon te uloge, ponude su se počele štancati kao na traci. Ostalo je, kako se kaže, povijest. Prisjetio se Trejo i jednog od svojih intervjua i pitanja o stereotipima. "Danny, kako se osjećaš oko toga. Uvijek igraš opakog Meksikanca s tetovažama", pitao ga je novinar. Podigao je majicu i rekao: "O čemu pričaš? Ja jesam opaki Meksikanac s tetovažama".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.