Festivali nastavljaju otkazivati nastupe homofobnog repera

Foto: Instagram

POSLJEDNJEG dana Lollapalooze organizatori festivala odlučili su objaviti da reper DaBaby više nije na listi izvođača i tako se pridružili organizatorima drugih evenata koji su također odlučili sankcionirati njegove homofobne ispade.

"Lollapalooza je osnovana na različitostima, uključivanju, poštovanju i ljubavi. S tim na umu, DaBaby neće nastupati u Grant Parku večeras", objavljeno je na službenom profilu festivala na Twitteru.

Lavina negativnih reakcija krenula je nakon što je reper publici na koncertu u Miamiju poručio: "Ako niste ovdje došli s HIV-om, AIDS-om ili drugim smrtonosnim spolno prenosivim bolestima od koje ćete umrijeti u naredna dva ili tri tjedna, dignite telefone u zrak. Frajeri, ako ne pušite kurac na parkiralištu, dignite telefone u zrak".

Očekivano, mnogi su osudili njegove nepotrebno homofobne izjave, a osim Due Lipe koja je s njim surađivala pa je samim tim i osjetila potrebu opravdati se, oglasile su se i dežurne kraljice virtue signalinga, Madonna i Demi Lovato.

I dok je ovo potpuno očekivana reakcija festivala u cancel culture eri, neki su komentirali da je veći problem reperovo ponašanje nakon događaja nego ono što je izjavio. Naime, nakon što se mlako ispričao, nastavio se obračunavati sa svima koji se ga kritizirali zbog budalaština koje je izgovorio, a festivali su taj nedostatak takta odlučili kazniti.

Voditelj i YouTuber DJ Akademiks osvrnuo se na temu i rekao da je reper pogriješio jer poanta "kulture gašenja" nije educirati ljude već ih natjerati da se na koljenima vrate i zatraže oprost.

Reper je na kraju objavio još jednu ispriku u nadi da će to promijeniti situaciju: "Želim se ispričati LGBTQ+ zajednici zbog svojih štetnih komentara. Ponovno, žao mi je zbog neupućenih komentara o HIV-u/AIDS-u i znam da je edukacija bitna. Ljubav svima. Bog vas blagoslovio".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.