Filipinac zbog zlata na OI dobio hrpu poklona, među njima i - doživotna kolonoskopija

Foto: EPA

Filipinac Carlos Yulo osvojio je dvije zlatne medalje u dva dana - u preskoku i na parteru. Njegov podvig najveća je senzacija na društvenim mrežama u toj zemlji, a pažnju su privukle i nagrade koje je dobio. Zbog izvrsnog uspjeha vlada u njegovoj zemlji i brojni filipinski brendovi odlučili su ga nagraditi.

Dobio je čak i stan

Filipinske slavne i javne osobe, uključujući predsjednika Ferdinanda Marcosa mlađeg i prvu damu Lizu Araneta-Marcos, čestitale su Yulu. "Nema riječi koje mogu opisati koliko smo ponosni na tebe. Osvojio si zlato za Filipine ne jednom, nego dvaput. Filipinci diljem svijeta ujedinjeni su, navijaju za tebe", napisao je Marcos na društvenim mrežama.

Filipinska vlada dat će gimnastičaru 10 milijuna filipinskih pezosa (oko 160 tisuća eura), piše BBC. To je nagrada koja je obećana svim osvajačima zlatnih medalja. 

Agencija za nekretnine daje mu namješten trosoban stan u McKinley Hillu, najvećem stambenom naselju u Manili. 

To nije sve...

Zastupnički dom obećao je dati dodatnih šest milijuna pezosa (oko 95 tisuća eura). U nagrađivanje su se uključili čak i medicinske klinike i sveučilišta.

Gastroenterolog je Yulu ponudio doživotne besplatne konzultacije i kolonoskopije, dok je Sveučilište Mindanao obećalo besplatno školovanje. Također ga čekaju doživotne zalihe ramena, piletine na žaru i druge hrane.

Grad Manila planira mu pripremiti i veliki doček.

"Imat ćemo najveću dobrodošlicu za njega i sve naše olimpijce. Kada dođe, Yulu ćemo uručiti novčane poticaje, nagrade i simbole vječne zahvalnosti", rekao je gradonačelnik Honey Lacuna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.