Film koji traje 3 sata i 35 minuta dobio je čak 13 minuta ovacija u Veneciji

Foto: Press

Na 81. Venecijanskom filmskom festivalu prikazan je film The Brutalist, koji je napisao i režirao Brady Corbet. Iako ovaj film nije privukao veliku pažnju prije samog festivala, čini se da su posjetitelji njime oduševljeni. Deadline piše kako je film dobio 13 minuta duge ovacije.

Adrien Brody, koji ima glavnu ulogu, bio je savladan emocijama dok je trajalo pljeskanje. Glumac je brisao suze i držao ruke na glavi dok su svjetla reflektora bila uperena u njega.

Film traje tri sata i 35 minuta. Iako film toliko dugo traje da je bila potrebna pauza od 15 minuta, to nije smetalo posjetiteljima koji su ga pogledali do samog kraja.

O čemu je riječ u filmu?

The Brutalist prati 30 godina života arhitekta Laszloa Totha (Adrien Brody), Židova koji je preživio holokaust. Nakon završetka Drugog svjetskog rata, sa suprugom Erzsebet (Felicity Jones) odlazi iz Mađarske u Ameriku kako bi doživio "američki san". 

Laszlo isprva trpi siromaštvo i poniženje, ali ubrzo sklapa ugovor s tajanstvenim i bogatim klijentom, koji će promijeniti tijek njegova života.

Uz Adriena i Felicity, u filmu glume još i Guy Pearce, Joe Alwyn, Stacy Martin, Alessandro Nivola, Isaach De Bankole, Raffey Cassidy i Emma Laird.

Redatelj se osvrnuo na kritike o duljini filma

Redatelj Corbet je govorio o duljini filma na tiskovnoj konferenciji ranije tog dana, rekavši novinarima da je rasprava oko trajanja filma "prilično glupa".

"Ovaj film radi sve ono što nam je rečeno da ne smijemo raditi. Mislim da je zapravo prilično glupo razgovarati o vremenu izvođenja jer je to kao da kritizirate knjigu jer ima 700 umjesto 100 stranica", rekao je redatelj tijekom konferencije za novinare. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.