Film Snjeguljica Lane Barić na festivalima u Hrvatskoj, Italiji i Indoneziji

Foto: Srecko Niketic/Pixsell

FILM Snjeguljica, redateljski prvijenac scenaristice i glumice Lane Barić, nastavlja se s uspjehom prikazivati na festivalima u Hrvatskoj i Europi, a u rujnu odlazi i na Bali. Svjetsku premijeru imao je početkom godine u natjecateljskom programu Filmskog festivala u Trstu, od kada kontinuirano obilazi festivale. 

Snjeguljica govori o Željki koja mirno živi u svom izoliranom selu sve dok njenu svakodnevnu rutinu ne uzdrma neočekivani posjet koji će je vratiti u prošlost. Glume Lana Barić, Nikša Butijer, Dražen Šivak, Marica Vidušić Vrdoljak, Neven Aljinović Tot, Mirej Đurović, Bruno Ott, Ema Ott i drugi.

Film je dosad bio u Njemačkoj (Filmfest Dresden), Bugarskoj (In the Palace), Austriji (Crossing Europe), Francuskoj (SEE a Paris) i Urugvaju (Montevideo). Osvojio je nagradu Srebrni Hugo na netom završenom 1. Klein Film Festivalu u Vukovaru, koji je hommage Hugu Kleinu, kazališnom profesoru, teoretičaru i psihijatru rođenom u tom gradu. 

Na Motovun Film Festivalu dobio je nagradu Corto Montonese za najbolji hrvatski kratkometražni film, a krajem srpnja imala ga je prilike vidjeti i publika u Italiji, na Video festivalu San Giò Verona. U rujnu odlazi na indonezijski otok Bali, na festival kratkometražnog filma Minikino, gdje se u službenom programu prikazuje i hrvatsko-slovenski film Četvrtak Borisa T. Matića. 

Film je nastao u produkciji Zagreb Filma.