FOTO Crveni tepih više nije ono što je bio nekad

Britney Spears i Justin Timberlake na dodjeli nagrada American Music Awards 2001. Foto: Profimedia

CRVENI tepih na raznim događajima, posebice u Hollywoodu, oduvijek je bio vrlo važna stvar. No s vremenom se pogled na crveni tepih (i što na njega odjenuti) promijenio. Prije uspona slavnih stilista moda je bila opuštena i trenutak na crvenom tepihu nije bio prilika za pokazivanje tko nosi koji skupi brend. Sada je to drugačije, piše magazin New Yorker.

U posljednje vrijeme glavno je pitanje "tko nosi koga" na crvenom tepihu i ono je gotovo jednako bitno kao i "tko će kući odnijeti trofej". Nakon Oscara, najprestižnije dodjele filmskih nagrada u svijetu, u jednakoj mjeri priča se o dobitnicima kipića kao i o tome što je tko odjenuo, tko je "flopirao", a tko je bio odlično odjeven. Nerijetko vidimo i članke s naslovima "najgore i najbolje odjeveni". 

Zvijezde uvijek poziraju na tepihu prije bitnih događaja

Tepih se ne prostire samo za dodjele nagrada već i za razne gala svečanosti, premijere filmova, dobrotvorne večere i slične događaje, a fotografi svakoga puta fotografiraju zvijezde koje su i više nego spremne pozirati pred njihovim objektivom i pokazati kako su se sredile za taj događaj. 

Ranije su se zvijezde za prestižne događaje poput dodjele Oscara ili MTV nagrada odijevale drugačije. Rijetko tko je tada za cilj imao svojim stajlingom izazvati šok. Slavni su jednostavno odijevali ono što im se sviđalo i u čemu su se dobro osjećali.

U nastavku teksta pogledajte kako su se zvijezde ranije odijevale za crvene tepihe. Onima koji se sjećaju ovih trenutaka fotografije će zasigurno probuditi nostalgiju. Oni mlađi će pak vidjeti kakva je moda bila ranije (možda i prije nego što su se rodili).

Halle Berry na dodjeli MTV nagrada 2000.

Bjork na Oscarima 2001.

Tom Cruise i Nicole Kidman na Oscarima 1997.

Britney Spears dobila zvijezdu na Stazi slavnih u Los Angelesu 2003. 

Elizabeth Hurley i Pamela Anderson na zabavi Vanity Faira nakon Oscara 2001. 

Grupa Destiny's Child (Beyonce, Kelly Rowland i Michelle Williams) dobile zvijezdu na Stazi slavnih 2006.

Cher na Oscarima 1986. 

Christina Aguilera na dodjeli MTV nagrada 2001. 

Eddie Murphy i Nicole Mitchell Murphy na modnoj reviji 2005.

Ashley Tisdale na dodjeli nagrada Children's Choice Awards 2006.

Clive Owen i Jessica Alba na premijeri filma Sin City u Londonu 2005. 

Will Smith i Jada Pinkett Smith na premijeri filma I, Robot u Los Angelesu 2004.

Pročitajte više