FOTO I VIDEO Dovršen je veliki mural u Pločama, pogledajte kako je nastajao

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

ULICE Ploča bogatije su za novi veliki mural koji potpisuje hrvatska umjetnica Tea Jurišić. Grad je realizirao novi mural u suradnji s kolektivom Graffiti na gradele. 

Motiv mandarine

Mural se nalazi na oko 200 metara pročelja zgrade u Nazorovoj ulici, a njime prevladavaju plava, zelena i narančasta boja. 

"Ploče su najgostoljubljiviji grad u kojem sam gostovala. Ljudi su mi kuhali ručak, donosili kavu i kolače, osjećala sam se kao superstar", rekla je autorica murala, piše na Facebook stranici Grada Ploče.

Tea je povezala prepoznatljive simbole Ploča i tog kraja - tok rijeke Neretve, agrume i kitesurfing. Kitesurferu s murala kao kite poslužila je - kriška mandarine, a kao daska - list mandarine.

Za kraj i video kako je tekla izrada murala. Uživajte! :)

Objavljuje Mišo Krstičević u Utorak, 16. svibnja 2023.

Gradonačelnik: Mural je poklon građanima

Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča, početkom svibnja oglasio se na Facebooku u vezi prvog velikog murala u gradu.

"Ploče i cijeli neretvanski kraj su sigurno inspiracija umjetnicima, a ovim smo projektom učinili da budu i platno. Mural neka bude mali poklon Grada građanima povodom dana Grada koji slavimo krajem svibnja. Dobivamo jedno lijepo pročelje, motiv za fotografiju, a i scenu koja će nam popraviti dan kad se provezemo niz ulicu.

O motivu murala za sada mogu reći da je vrlo autentičan i prikladan, ali neka bude iznenađenje. Ovo je prvi u nizu velikih murala koje želimo realizirati, nakon brojnih malih koje već imamo, koji su zaživjeli baš kako treba s duhom naše zajednice. Veselimo se uključiti nove, nacionalne i lokalne umjetnike, urediti trošne fasade i stvoriti ljepšu sliku grada", napisao je.