FOTO Izmoreni vatrogasci zaspali na cesti nakon što su obranili kuće

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što su cijelu noć branili i obranili kuće od požara između Gornjeg i Donjeg Sitnog koji je bura rasplamsala i proširila u dvije fronte, dolaskom kanadera u ranim jutarnjim satima vatrogasci su dobili priliku za kratki odmor.

Legli su na vrući asfalt, a poneki i zaspali nakon dvije besane noći.

Pogoršanje stanja na požarištu

Podsjetimo, sinoć iza 21 sat došlo je do pogoršanja stanja na požarištu između Gornjeg i Donjeg Sitnog te se ponovno aktivirao požar. Požar u Gornjem Sitnom bio je ugašen tijekom dana, no aktivirao se navečer nešto južnije, i to zbog jačanja bure, izvijestila je Dalmacija danas.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je jutros za N1 da je noćas bilo dosta vatre, no kuće su obranjene te je zaustavljeno napredovanje požara. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen, iščašio je rame.

"Cijelu noć na tom dijelu požarišta bila je panika, ali kuće su obranjene i požar je jutros stavljen pod kontrolu", rekao je Hini zapovjednik požarišta u splitskoj vatrogasnoj postrojbi Marinko Bogdan. 

Na cijelom požarištu u Žrnovnici trenutačno je 298 vatrogasaca i 80 vozila, rekli su vatrogasci.

"Situacija je puno bolja nego noćas"

"Situacija na terenu je puno bolja nego noćas. Imamo još nešto malo aktivnog požara, a to je na nepristupačnom terenu. Očekujemo dva kanadera koja će to pokušati riješiti", izjavio je za Jutarnju kroniku Hrvatskog radija zapovjednik DVD-a Klis Zoran Cicvara.

Dodao je kako su vremenske prilike mirne, vjetra nema i očekuju da će tako i ostati. Izvijestio je i da su lokalne ceste otvorene za sav promet, prenosi HRT.

Vatrogasci su bili prisiljeni gasiti požar s ceste

Vatrogasci su sinoć izvijestili da je situacija prilično ozbiljna. Vatra se širila na dva fronta - prema Sitnom Gornjem i Sitnom Donjem, a teren je jako nepristupačan, pa su bili prisiljeni gasiti požar s ceste. Kazali su da nije bilo ugroze za kuće ni građane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.