FOTO Na ovim lokacijama se snimala Netflixova hit serija Queen Charlotte

Foto: Shutterstockf/Profimedia/Instagram/Press

MINISERIJA Queen Charlotte: A Bridgerton Story, prednastavak popularnog Bridgertona, trenutno je najgledanija Netflixova serija u Hrvatskoj i u svijetu. Prema podacima koje je objavio Netflix, gledatelji su gledajući je proveli više 158.68 milijuna sati. Serija je privukla pozornost zbog radnje, ali i nevjerojatnih imanja na kojima je snimana.

Detalji gdje je serija snimana drže se u tajnosti, no Conde Nast Traveller, magazin o putovanjima, objavio je neke od lokacija.

Wilton House

Ova kuća nalazi se u Wiltshireu. Često se pojavljivala u seriji Bridgerton kao palača kraljice Charlotte. Kažu i da je viđeno da se prošlog proljeća ovdje snimalo.

Belton House

Kuća datira iz 17. stoljeća te se nalazi u blizini grada Grantham u Lincolnshireu. Korištena je za snimanje prošle godine. Sada je u vlasništvu Nacionalne zaklade, no ranije je bila dom plemića. Ova kuća pojavljuje se i kao imanje Lady Catherine de Bourgh u klasičnoj BBC-jevoj adaptaciji Ponosa i predrasuda.

Grad Bath

Produkcija serije Queen Charlotte uputila se na još jedno mjesto viđeno u Bridgertonu - Bath. Ovdje je ponajviše korištena zgrada Assembly Rooms koju je projektirao John Wood u 18. stoljeću. U prošlosti, taj se prostor koristio za dnevne zabave, balove, koncerte, čajanke...

Podsjetimo, prednastavak prati mladu kraljicu Charlotte, koju glumi India Amarteifio, dok stariju verziju njenog lika utjelovljuje Golda Rosheuvel. Radnja serije počinje kada Charlotte odlazi u London kako bi se udala za kralja Georgea, kojeg glumi Corey Mylchreest.

Iako je na početku nesretna zbog dogovorenog braka, njezina romansa s kraljem Georgeom zauvijek mijenja svijet Bridgertona. Osim kraljevskog para, serija nudi uvid u život mlade lady Danbury, čiju mlađu verziju glumi Arsema Thomas, a stariju Adjoa Andoh.