FOTO Na popisu najružnijih naslovnica albuma čak tri su iz bivše Juge

Foto: Press

NASLOVNICE albuma iz nekih davnih dana, prvenstveno sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, i dalje su neiscrpno vrelo stilova, frizura i drugih upitnih estetskih odluka. Portal Pocket Lint odabrao je 53 najružnije naslovnice u povijesti, a bivša Jugoslavija na popisu se našla s tri uzdanice.

Mija Aleksić je bio popularni srpski glumac s teškim i uzbudljivim životom. Kao mladić u Drugom svjetskom ratu, jedva je izbjegao njemački masakr u rodnom gradu, a onda se posvetio umjetničkoj karijeri koja je uz filmove uključivala i nekoliko albuma. Dizajnersko rješenje albuma "Seks i keks" tada je, marketinški gledano, bilo igra na sigurno.

Dragan Antonijević Arlekino naziva se "kantautorom pop-folk muzike devedesetih", a njegov album "Baba Kurana" pamti se, osim po neponovljivoj naslovnici, i po navodnoj anegdoti s Lepom Brenom. Arlekino, naime, tvrdi da ga je Brena "gađala bocom u glavu zbog pjesme koju je o njoj napisao". Zbog toga se, kaže, i povukao iz glazbe.

Predrag Živković Tozovac slovi za jednu od posljednjih legendi narodne glazbe, a naslovnu pjesmu ovog bizarnog albuma pjevao je, kaže, Josipu Brozu Titu. "Čini se da su jugoslavenski umjetnici imali pik na uniforme", piše portal koji je "Jeremijinu" naslovnicu uvrstio na popis najružnijih u čitavom svijetu.

U nastavku donosimo još nekoliko odabranih naslovnica - od konceptualne "Back To the S***" Millie Jackson sve do bizarnog rješenja nekad popularnih Scorpionsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.