FOTO Neke ne biste ni prepoznali: Pogledajte kako danas izgledaju zvijezde "Tračerice"

Foto: Guliver Image/Getty Images/Splash

PRIJE nešto manje od deset godina, točnije 19. rujna 2007., počelo je emitiranje serije Tračerica. Nije trebalo dugo da zgode i nezgode bogatih klinaca iz New Yorka osvoje gledatelje, a stotine tisuća gledatelja nestrpljivo su čekale trenutak kad će ponovno čuti "Znate da me volite...XO XO, Tračerica".

Iako mnogi to ni danas ne znaju, glas koji je to izgovarao pripadao je glumici Kristen Bell. Serija je emitirana šest godina u kojima su likovi prošli sve moguće zavrzlame i probleme, od prekinutih veza, preko ovisnosti o drogama i alkoholu, do poslovnih promašaja. Serija se temeljila na istoimenim knjigama Cecily von Ziegesar o privilegiranim tinejdžerima s Manhattana, a mnogi su je nazivali novim Seksom i gradom, ali za mlađu populaciju.

Godinu dana nakon početka emitiranja New York Times seriji je nazvao "prvom serijom koja je kreirana kao marketinški stroj za modu". Naime, većina odjevnih kombinacija koje su nosili ženski likovi u seriji postala je kultna, a djevojke i danas nastoje kopirati strogi stil kraljice Manhattana Blair Waldorf.

Neki od glumaca deset godina od početka emitiranja serije popularniji su nego ikada, dok su drugi utonuli u zaborav.

Daleko najpoznatija je Blake Lively, koja je u seriji utjelovila (pre)opuštenu Serenu van der Woodsen. Blake je već nakon nekoliko sezona postala muza kreatorima te lice s naslovnice američkog Voguea. Nazivali su je modnom ikonom, a njena izdanja s crvenih tepiha redom pobiru pohvale.

Glumila je u nizu filmova, no medijima je danas zanimljiviji njen brak s kolegom glumcem Ryanom Reynoldsom, s kojim ima dvije kćeri James i Indes.

Leighton Meester vjerojatno će do kraja života ostati najpoznatija kao razmažena Blair Waldorf. Obožavatelji tinejdžerskih serija s oduševljenjem su dočekali vijest da se zaljubila u zvijezdu serije O.C. Adama Brodyja, kojem je rodila kćer Arlo Day. Zanimljivo je da Leightonin život nije mogao izgledati drugačije od života lika koji ju je proslavio. Za razliku od Blair koja je rođena sa zlatnom žlicom u ustima, Leighton je rođena u zatvoru, na koji je njena majka osuđena zbog švercanja droge.

Taylor Momsen osim po ulozi Jenny Humphrey poznata je i po svom bendu Pretty Reckless. Za razliku od slatke Jenny, Taylor više voli crnu olovku oko očiju, kožu i raščupanu kosu.

Djevojke diljem svijeta uzdisale su za Chuckom Bassom, odnosno glumcem Edom Westwickom. Iako možda nije bio najzgodniji lik u seriji, samopouzdani Chuck postao je ideal mnogim tinejdžericama. Ed se i dalje bavi glumom, a trenutno glumi u BBC-jevoj humorističnoj seriji "White Gold".

Chace Crawford, koji je glumio Natea Archibalda, u posljednjih je deset godina punio je naslovnice problemima sa zakonom. Tijekom snimanja serije uhićen je u Teksasu zbog posjedovanja marihuane. Nagodio se sa sudom, optužbe su odbačene, a on je odradio 24 sata dobrotvornog društvenog rada. Godinu dana je odlazio jednom mjesečno na testiranje na droge, a za to vrijeme njegova je karijera patila.

Pen Badgley u seriji je utjelovio siromašnog Dana Humphreya koji je u školu za bogataše upao zahvaljujući ocjenama. Na kraju se otkriva da je upravo on cijelo vrijeme bio Tračerica, no društvo mu oprašta što je cijelom svijetu otkrivao njihove tajne, a on se ženi Serenom. I u stvarnom je životu zaveo svoju partnericu iz serije Blake Lively, no ta ljubav nije opstala. Nakon što je glumio u nekoliko filmova, Penn je danas pjevač indie rock benda MOTHXR. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.