FOTO Nove kućice na drvetu i pored jezera na Plitvicama izgledaju senzacionalno

Foto: Sanja Jagatić/Press

LUKSUZNE glamping kućice Tree House u krošnjama borova i Lake House na novouređenom jezeru od ove su godine posebnost Plitvice Holiday Resorta. Kućice se nalaze osam kilometara od Nacionalnog parka Plitvička jezera, u naselju Grabovac u općini Rakovica.

U krošnjama je pet kućica, dok se na jezeru nalaze njih četiri.

Idejni koncept ovog glamping izdanja potpisuje zagrebački Abstracto studio koji je zaslužan za kompletno uređenje kampa, oblikovanje eksterijera i interijera kućica i njihovog okoliša s jezerom.

 

"Pred nas je stavljen veliki izazov pri samoj izradi koncepta zbog želje investitora daprojekt bude nešto do tada neviđeno na našim prostorima i šire. No, dugogodišnje iskustvo i povjerenje investitora i voditelja kampa Grabovac, s kojima smo i ranije uspješno surađivali,olakšalo nam je izradu ovog projekta i sad, s odmakom, možemo sa sigurnošću reći da smo tu želju ostvarili", istaknuo je Ivan Plemenčić, voditelj arhitektonskog tima.

Kućice na jezeru prostiru se na 20 četvornih metara, imaju jednu sobu i jednu kupaonicu te u njima mogu odsjesti dvije osobe. Kućice na drvetu dvostruko su veće i imaju dvije spavaće sobe. 

U kampu je dopušteno dovođenje kućnih ljubimaca.

Cijene noćenja su od 234 eura za kućicu na drvetu i 172 eura za kućicu na jezeru.

Pročitajte više