FOTO Od Kostadinke Velkovske na Mirogoju se oprostili brojni prijatelji i kolege

Foto: Ena Dragičević/Index/Tomislav Miletic/PIXSELL

Posljednji ispraćaj Kostadinke Velkovske, hrvatske kazališne, televizijske i filmske glumice i pjevačice makedonskog podrijetla, održan je danas u krematoriju na Mirogoju.

 

Od glumice su se došli oprostiti članovi obitelji, kolege i prijatelji. Između ostalih, na sprovod su došli Goran Grgić, Slavko Juraga, Vesna Škare-Ožbolt, Borko Perić...

Sućut obitelji preminule glumice izrazilo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

 

Imala bogatu karijeru

Kostadinka je u srpnju prošle godine doživjela moždani udar, nakon čega je bila na intenzivnoj njezi u KBC-u Zagreb. Nakon toga proširile su se lažne vijesti da je glumica preminula, no tada je te vijesti demantirala njezina snaha. Početkom godine njezin sin Nikola Podkrajac rekao je da se Kostadinka nalazi u jednom zagrebačkom domu za starije gdje je preminula

Glumica je imala bogatu karijeru. Rođena je 1948. u Skopju iz kojega je u Zagreb 1968. godine došla na studij glume. Po završetku studija glumila je dvije godine u dubrovačkom kazalištu, a potom dolazi u Zagreb u Kerempuh (tadašnji Jazavac), u kojem je bila do mirovine.  

Glumila je u serijama Zabranjena ljubav, Zauvijek susjedi, Naša mala klinika, Ne daj se, Nina, Dar Mar, Bitange i princeze... Ostvarila je uloge i u filmovima Bombaški proces, Bravo maestro, Posljednji podvig diverzanta Oblaka, Čvor, Duh babe Ilonke i mnoge druge.

Za ulogu Kate u predstavi Svoga tela gospodar i Marije Berković u Pod Krležinom glavom nagrađena je Zlatnim smijehom na Danima satire. 

Komemoracija će biti održana u ponedjeljak, 18. ožujka u 12:30 sati u kazalištu Kerempuh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.