FOTO Ovi zgodni dečki su se skinuli da pomognu psima, a mi znamo kako ih možete upoznati

Foto: Press

U NEDJELJU 18.12. s početkom u 11 sati u kafiću Vespa, Ilica 8, Udruga za zaštitu životinja "Sedma od Devet" održava promociju Kalendara 2017.

Kalendar 2017. svojevrsna je hrvatska verzija svjetski poznatog Hunks&Hounds kalendara, a koristi razgolićene muškarce za promociju udomljavanja pasa te prikupljanje sredstva za rad Udruge.

Promociji će prisustvovati i modeli koji te će kupljene kalendare potpisivati. Udruga za zaštitu životinja "Sedma od Devet" krenula je u realizaciju Kalendara 2017. sa modnim fotografom Belizarom Valićem te uz sudjelovanje profesionalnih modela i  "običnih" dečki. Sama ideja nastala je iz potrebe da se rad udruga za zaštitu životinja prestane povezivati isključivo sa tužnim i ružnim prizorima te da se pokaže i druga strana medalje.  

"Većina psećih modela iz Kalendara doživjela je tipičnu sudbinu većine pasa o kojima Sedma od Devet skrbi, izbačeni kao štenci, odrasli ili pak držani na lancu, a danas sretno udomljeni poziraju na kalendaru. Bez obzira što su u prošlosti možda doživjeli svi psi zaslužuju drugu šansu i definitivno ju znaju iskoristiti, pogotovo ako su u blizini zgodni i polugoli dečki", kroz smjeh govori predsjednica "Sedme od Devet", Petra Puvača.

"Poziv sam primio ljetos i odmah sam pristao na suradnju i uključivanje u projekt. Profesionalni modeli agencije Sonic Models također su se vrlo rado odazvali humanitarnom projektu za pomoć psima, a 'obični' dečki koji su se ohrabrili na skidanje pred objektivom sjajno su se snašli u ulozi fotomodela", kaže Belizar Valić, fotograf i art direktor Kalendara 2017 koji se također i pojavljuje u kalendaru uz svog udomljenog Erica.

U nedjelju od 11 sati 4 modela hrabro će se suočiti sa pratiteljicama Sedme od Devet kao i svima onima željnim fotkanja i autograma najdražih modela s Kalendara. Udruga za zaštitu životinja "Sedma od Devet" od 2013. godine direktnim zbrinjavanjem kao i kroz brojne projekte promovira zaštitu i dobrobit životinja sa naglaskom na kućne ljubimce.

Udruga osim pasa i mačaka skrbi i promovira pravilnu brigu o pomalo neobičnim životinjama poput gekona, tvorova, miševa i štakora. Važan dio rada udruge "Sedma od Devet" je i rad na prevenciji napuštanja, zanemarivanja i zlostavljanja životinja putem različitih edukacija namjenjenih posebno djeci, roditeljima s djecom i odraslima te kroz projekt sterilizacije životinja socijalno ugroženih građana koji je proveden u suradnji s Gradom Zagrebom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.