FOTO Posljednji ispraćaj Mladena Vasaryja, Rade Šerbedžija jedva susprezao suze

Foto: Robert Anic/PIXSELL

POSLJEDNJI ispraćaj glumca Mladena Vasaryja održan je danas na zagrebačkom Krematoriju.

Od njega su se oprostili članovi obitelji, ali i mnogobrojni prijatelji i glumački kolege. Rade Šerbedžija, koji je održao govor, jedva je susprezao suze. Stigli su i Dragan Despot, Lela Margitić, Slavko Jaruga, Vilim Matula, Darko Stazić, Darko Rundek, Damir Urban...

Podsjećamo, glumac kojeg mnogi pamte po ulozi Pere u Družbi Pere Kvržice preminuo je 21. studenog nakon duge i teške bolesti u 69. godini.

Glumio je i u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazalištima

Vasary se rodio 1954. u Lendavi, a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976. te je završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu, poznatog po fizičkom teatru. Nastupao je u više zagrebačkih kazališta, od Teatra &TD, Knappa, Dramskog kazališta Gavella, Kazališta Trešnja, Komedije, ZKM-a, na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Splitskom ljetu i posljednjih godina u Teatru Ulysses.

Glumio je i u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazalištima. Nastupao je i na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a publici je ostao u sjećanju po ulozi naslovnog junaka u filmu Družba Pere Kvržice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.