FOTO Prodana omiljena ženska seks igračka iz 19. stoljeća: "Nikad nisam vidio ništa slično"

Ilustracija: Instagram

SEKS-IGRAČKA koja datira iz 19. stoljeća prošli je vikend prodana na aukciji u Irskoj, i to za čak 3200 eura (oko 24 tisuće kuna).

"Vjerujemo da je ovaj unikat iz viktorijanskog doba bio jedan od najoriginalnijih darova koje je žena mogla dobiti od supruga", rekao je Damien Matthews, vlasnik aukcijske kuće koja je organizirala prodaju seks-igračke u okrugu Meath, piše Irish Times.

Stručnjaci su procijenili da je dildo, za koji se vjeruje kako je bio u vlasništvu bogate irsko-engleske obitelji, napravljen od slonovače, vjerojatno u Kini. Početna cijena bila je 500 eura, no samo u četiri minute vrijednost mu je dosegnula konačnih 3200 eura, a taj je iznos za seks igračku izdvojio jedan američki kolekcionar.

"25 godina bavim se ovim poslom i nikad nisam vidio ništa slično. Vidim tu i tamo seks igračke iz viktorijanskog doba, no ništa poput ovoga", rekao je uzbuđeni Matthews. Tvrdi i kako mu se javilo stotinjak potencijalnih kupaca i to iz čak 40 zemalja. "Bilo je tu vlasnika muzeja, seks-shopova, doktora, kućanica...zavladala je opća ludnica! Jedan gospodin došao je iz Čilea samo kako bi rezervirao dildo za koji su se na kraju ipak borili vlasnik erotskog muzeja iz Los Angelesa i neimenovani amerikanac koji je postao novi ponosni vlasnik stare seks igračke.

Seks-igračke djelomično su i danas tabu, a prijetnje zbog svojih s kršćanskim motivima, nedavno je dobio španjolski sex shop.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.