FOTO Slavni bračni par uspio pobjeći: Iranke zbog ovih fotki s Instagrama idu u zatvor

Foto: Instagram

IRANSKE vlasti pošto-poto žele spriječiti širenje "zapadnjačke kulture" među svojim narodom, pa iranska tajna policija Basij provodi istragu nad čak 180 manekenki i manekena koji su na Instagramu pozirali "otkrivene glave", šminkali ili snimali djevojke, a osam djevojaka je privedeno na ispitivanje i javno pokajanje, piše britanski The Sun.
 
Djevojke su, prema riječima policije, na fotografijama pozirale "neprikladno odjevene" i time širile "blud i nemoral" i potkopavale "tradicionalne i obiteljske vrijednosti islamskog svijeta". Jedna od uhićenih djevojaka, Melika Zamani, optužena je da na društvenim mrežama otkriva previše kože i kose, i tako potiče mladež na blud.
 
 
I slavni iranski par Elnaz Golrokh i njezin suprug Hamid Fadaei našli su se na meti istrage, i to zbog fotografije na kojoj gospođa Elnaz Golrokh pozira u "nepristojnoj" bijeloj haljini, ali su napustili Iran dan prije nego je osam djevojaka privedeno na ispitivanje pred sud.
 
 
Djevojke koje su privedene morale su se javno pokajati za svoj čin fotografiranja, pokazivanja kose i otkrivanja kože, a glasnogovornik iranske organizacije za suzbijanje cyber kriminala, Mostafa Alizadeh, rekao je kako je njihov primarni cilj "sterilizati cyber prostor".
Inače, Iranke su zakonom obavezne pokriti kosu i veći dio tijela od Islamske revolucije 1979.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.