FOTO U Zagrebu su nesnosne vrućine, građani se pokušavaju obraniti na razne načine

Foto: Antonio Jakus/PIXSELL

NESNOSNE vrućine u metropoli natjerale su Zagrepčane da spas potraže na razne načine.

Neki su se odlučili osvježiti u fontanama, neki u hladovini parkova, dok su treći u centar krenuli s kišobranima pokušavajući stvoriti zaklon od sunca. Voda se ispijala na svakom koraku, a mnogi su prolaznici iscrpljeni od vrućine zastali kako bi sjeli i malo se odmorili.

Crveni alarm

DHMZ je za sutra upalio crveni alarm za tri regije - riječku, karlovačku i zagrebačku. Zagreb će prema podacima DHMZ-a u iduća tri dana mjeriti 36 stupnjeva, Sisak 35, Karlovac 36, Osijek 32, Knin 35, Vinkovci 35, Vukovar 33, Varaždin i Koprivnica 33, Zadar 34, Požega 36, Slavonski Brod 39…

"Očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama", upozorava DHMZ.

Značajnije osvježenje od sredine idućeg tjedna

Od nedjelje će barem u unutrašnjosti biti malo manje vruće, a lokalno će na kontinentu biti i pljuskova. No na značajnije osvježenje morat ćemo pričekati do sredine idućeg tjedna, kad bi hladna fronta mogla donijeti lokalno i značajniji pad temperature, osobito u unutrašnjosti, i za desetak stupnjeva.