Fotografije koje su razbjesnile Srbiju: Bodljikava žica oko omiljenog okupljališta djece

SVEČANO otvaranje renoviranog objekta u srpskoj Inđiji pratilo je i ograđivanje bazena bodljikavom žicom, što su revoltirani građani usporedili s koncentracijskim logorom.

Spiralna bodljikava žica nakon samo jednog dana tako bi trebala biti skinuta, a iz Uprave Sportskog centra Inđija kažu kako "nisu znali da će se dići velika prašina oko toga" te da "bodljikava žica nije postavljena zbog djece koja preskaču ogradu da ne bi platila kartu, već za huligane koji noću upadaju na bazen", piše lokalni portal.

"Bazen je na kraju grada i iza njega je šuma. Tu se noću skupljaju razni huligani. Preskaču ogradu i švrljaju po bazenu. Bacaju prazne boce, lome. To su pijani i drogirani huligani. Zbog njih smo stavili ovu ogradu", kazao je Miroslav Dragojlović, upravnik bazena.

"Kad se direktor vrati s godišnjeg odmora, on će donijeti odluku. Ali svakako ćemo razmisliti o svemu jer ako ljude podsjeća na nešto ružno, možda je bolje da promijenimo. Postoji mogućnost da se i žica razvuče, da ne bude kao što je sad spiralnog oblika", istaknuo je Dragojlović.

No na pitanje zašto nije postavio čuvara ili tražio pomoć policije, rekao je samo kako "oni ne odlučuju već samo sprovode naređenja". Prema pisanju srpskih medija, vrlo brzo stigla je i odluka da se bodljikava žica skine. Pritisak javnosti na kraju je tako urodio plodom, no pitanje koliko je to sve koštalo građane, ostaje otvoreno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.