Genijalan potez grupe tinejdžera spasio dijete koje je visjelo na šest metara

Screenshot: Youtube

SKIJAŠKI izlet na Grouse Mountain u kanadskom Vancouveru umalo je završio tragično za osmogodišnjeg dječaka koji je ispao iz skijaške vučnice i ostao visjeti na visini od šest metara, prenosi CNN. 

Njegov ga je otac uspio zgrabiti, ali ga nije uspio povući natrag, tako da je prestrašeni mališan ostao u zraku. Srećom, u blizini se našla skupina tinejdžera koji su se brzo snašli i pritekli mu u pomoć. 

"Bio je jako prestrašen i počeo je paničariti", ispričao je za lokalne medije jedan od spasitelja, 14-godišnji James MacDonald. 

Dok su drugi skijaši samo promatrali što se događa, James i njegovi prijatelji dograbili su zaštitnu mrežu s jedne ograde i raširili je ispod dječaka. Prvo su zatražili da skine skije kako se ne bi ozlijedio tijekom pada, a zatim su zamolili oca da im vjeruje i pusti dječaka. 

Kad ga je pustio, mališan je pao u mrežu i sigurno se prizemljio te je cijela priča prošla bez ozljeda, ali je za svaki slučaj upućen liječnicima. 

Voditelj skijališta zahvalio je mladim herojima na brzoj reakciji i spašavanju dječaka te ih je nagradio besplatnim ulaznicama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.