Gesta koja je dirnula svijet: Rodit će smrtno bolesno dijete kako bi mogla donirati njezine organe

Foto:Facebook

MAJKA iz Oklahome, Keri Young i njezin muž Royce donijeli su nimalo laku odluku.

U 19. mjesecu trudnoće, mladi roditelji saznali su kako njihova nerođena djevojčica ima anencefaliju, trajni defekt mozga zbog kojeg će umrijeti unutar nekoliko sati nakon rođenja.

Nakon što je objavila tužnu vijest na Facebooku, obavijestila je svoje prijatelje i o njihovoj odluci te tako izazvala velik broj reakcija. Njihova je priča postala viralna.

"Ovo je savršeno srce naše kćeri. Ima savršena stopala i savršene ruke. Ima savršene bubrege, savršena pluća i savršenu jetru. Nažalost, nema savršen mozak. Suočeni s teškim odlukama pred sobom, odlučili smo iznijeti trudnoću do kraja kako bi Eva mogla dati život nekom drugom doniranjem svojih organa", napisala je na Facebooku.

"Ovo nije bila laka odluka. Sljedećih 20 tjedana osjetit ću njezine udarce, štucat ću i moći ću čuti sasvim savršene otkucaje srca, znajući da ću je izgubiti samo par sati nakon poroda", nastavila je.

Keri opisuje svoje iskustvo putem objava na Facebooku i mnogi joj se dive na teškoj odluci koju je donijela. Njezin suprug Royce joj je velika potpora te često kaže kako se divi svojoj ženi zbog načina na koji se bori s jednom od najgorih noćnih mora svake majke.

Beba će se roditi u svibnju, a svoja iskustva kroz ovo putovanje nastavit će dijeliti na društvenim mrežama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.