Gibonni je napunio 52 godine, pogledajte kako je izgledao na početku karijere

Screenshot: Youtube/Miranda Cikotic/PIXSELL

ZLATAN STIPIŠIĆ-GIBONNI u četvrtak je proslavio 52. rođendan. Danas ga njegovi obožavatelji vole zbog romantičnih pjesama, ali nije uvijek furao takav imidž. 

Karijeru je započeo kao kosmati rocker, pjevajući u bendu Osmi putnik, a njegove glazbene početke opjevao je Marijan Ban stihovima: "Onaj čupavi iz Osmog putnika, njegove pjesme danas znaju svi..."

Dok danas pjeva i piše nježne stihove, u to vrijeme je jedan od njegovih hitova glasio ovako: " Budi dobra, ženit ću te. Ne varaj me, prebit ću te, lutko moja, takav sam ti ja...", a svoj je stav pokazivao i opakim imidžom. 

Prije nekoliko godina na internetu se pojavila i njegova fotografija iz mladih dana na kojoj je furao, najblaže rečeno, zanimljiv modni izričaj.

Gibo nosi nešto što bi se možda moglo smatrati majicom, upareno sa zlatnim tajicama i gaćama koje je nosio preko njih. Ako ga slučajno ne prepoznajete, Gibonni je onaj koji se drži za glavu.

Nakon Osmog putnika prešao je u bend Divlje jagode u kojem se zadržao godinu dana, a od 1989. do 1990. živio je u Berlinu, gdje je nastupao s grupom V2.

1991. objavljuje prvi solo album Sa mnom ili bez mene, a velika prekretnica u njegovoj karijeri bila je pjesma Cesarica koju je napisao za Olivera Dragojevića. Ostalo je povijest.

Gibonni je danas jedan od najslušanijih izvođača na hrvatskoj estradi, a njegove pjesme su hitovi u čitavoj regiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.