Gledatelji hvale novu triler-seriju s Gyllenhaalom: "Nisam je mogao prestati gledati"

Foto: Press

Na Apple TV+ stigla je serija s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi i gledatelji je ne prestaju hvaliti.

Riječ je o kriminalističkom trileru Presumed Innocent koji je kreirao David E. Kelley, a temelji se na istoimenom romanu Scotta Turowa iz 1987. godine. Serija je prva televizijska adaptacija knjige, nakon filmske adaptacije iz 1990. u kojoj su glumili Harrison Ford i Brian Dennehy.

Radnja serije gledatelje vodi na putovanje kroz užasno ubojstvo koje je uzburkalo ured tužiteljstva u Chicagu jer je zamjenik glavnog tužitelja Rusty Sabich (Gyllenhaal) osumnjičen za zločin. Serija istražuje opsesiju, seks, politiku te snagu i granice ljubavi, dok se optuženi Rusty bori da očisti obraz, zadrži obitelj i spasi brak, stoji u sinopsisu serije. 

 

Uz Gyllenhaala, sporedne uloge u seriji imaju Ruth Negga, Bill Camp, Peter Sarsgaard, O. T. Fagbenle, Chase Infiniti, Elizabeth Marvel, Nana Mensah i Kingston Rumi Southwick. Serija je izašla 12. lipnja i od tada se svakog tjedna prikazuje po jedna epizoda od ukupno osam.

Iako se prikazuje na Apple TV-u +, dobila je preporuku gledatelja u Facebookovoj grupi Netflix Bangers. "10/10", "Briljantno. Ovakvih serija nema dovoljno", "Sviđa mi se, baš po mom ukusu", komentiraju u grupi.

Što kažu kritičari?

Camilla Long za The Times UK rekla je da je serija "prava prljava poslastica". Aramide Tinubu za Variety pohvalio je seriju, rekavši: "Stvarno gledljiv. Presumed Innocent je jedan od najboljih pravnih trilera koji su se pojavili na televiziji u posljednjih nekoliko godina."

"David E. Kelley radi ono u čemu briljira: pravni triler s dovoljno drame u međuljudskim odnosima i dozom misterije", piše na stranici za filmske kritike rogerebert.com, koja je dobila naziv po proslavljenom filmskom kritičaru i prvom dobitniku Pulitzerove nagrade za filmske kritike.

Pohvale gledatelja na IMDb-ju

Najviše pohvala gledatelja dobio je glavni glumac.

"Gyllenhaal je tako sjajan glumac. Serija je dobra, a to sam i očekivao samo na temelju glumačke postave. Nikad nisam gledao film iz 1990. ni pročitao knjigu, ali sam čitao da se ova serija u nekim stvarima razlikuje od njih. Vrijedi pogledati", "Gluma Jakea Gyllenhaala toliko je moćna da se osjećam kao da se sve to događa meni. Nevjerojatna serija", "Gyllenhaalov talent za balansiranje između šarma i jezivosti ključan je za uspjeh ove serije", hvale ga.

"Ako želite pogledati dobar triler, onda je to to. Nadam se da će ova serija osvojiti neke Emmyje ili barem biti nominirana", "Uživao sam. Siguran sam da će nas finale sezone oduševiti", "Nisam bio siguran hoće li mi se svidjeti, ali nisam je mogao prestati gledati", "Svi koji su uključeni u ovaj projekt trebaju dobiti pohvale", još su neke od recenzija. 

Još od objave trailera gledatelje oduševio izbor glavnog glumca

Nakon što je Apple TV+ objavio trailer, u komentarima su se javili mnogi ljudi koji su podijelili uzbuđenje i oduševljenje oko nadolazeće serije. Neki od njih iskazali su posebno zadovoljstvo izborom glavnog glumca u seriji, za kojeg pišu da uvijek odlično glumi. 

"Odlična glumačka postava! Gledat ću baš sve u čemu glumi Jake", "Jake Gyllenhaal u svojoj karijeri nema lošu ulogu, siguran sam da će i ovdje rasturiti", "Ako mene pitate, odličan izbor za glavnog glumca, mislim da će Gyllenhaal biti vrlo uvjerljiv u ulozi", "Čekam dan kada će Jake konačno dobiti svog prvog Oscara", "Odlična postava i trailer, sigurno ću gledati", samo su neki od komentara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.