Glumac iz Ratova zvijezda: Ta franšiza ima najtoksičnije fanove

Foto: EPA

GLUMAC Simon Pegg kritizirao je obožavatelje serijala Ratovi zvijezda, proglasivši ih "najtoksičnijim fanovima".

Pegg, koji je u filmu Ratovi zvijezda: Sila se budi glumio Unkara Plutta, gostovao je u SiriusXM-ovoj radijskoj emisiji Jim and Sam, gdje je upitan u kojoj franšizi je "najteže udovoljiti obožavateljima". Glumac se nije puno mislio te je odgovorio da smatra da su to Ratovi zvijezda.

"Da budem iskren - i kao netko tko se, znate, počeo baviti prequelovima kad su izašli, čini mi se da je baza obožavatelja Ratova zvijezda trenutno najtoksičnija. Vjerojatno sam vrlo kontroverzan kad to kažem", rekao je Pegg i dodao kako je i sam nekad bio jedan od toksičnih fanova franšize te da je pridonio kritikama na račun glumca Ahmeda Besta koji je glumio Jar Jar Binksa u filmu Ratovi zvijezda: Fantomska prijetnja iz 1999.

"Ispričao sam se za stvari koje sam rekao o Jar Jar Binksu. Zato što je, naravno, bio uključen glumac. Dobivao je dosta napada i bilo je to ljudsko biće. A budući da je to izazvalo mnogo mržnje, patio je i osjećam se užasno što sam bio dio toga", kazao je Pegg.

Fanovi su i nedavno napadali glumce serijala

Best, koji je bio ismijavan zbog portretiranja Jar Jar Binksa, ranije je otkrio da je jednom razmišljao o tome da okonča svoj život nakon oštre reakcije obožavatelja. Nedavno su se Daisy Ridley, Kelly Marie Tran, John Boyega i novopridošli Moses Ingram suočili s obožavateljima punima mržnje, zbog čega su Ridley i Tran na nekoliko mjeseci napustili društvene mreže.

"Ponosni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Mosesu Ingramu u obitelj Ratova zvijezda i uzbuđeni što će se Revina priča razotkriti. Ako netko namjerava učiniti da se na bilo koji način osjeća nepoželjno, imamo samo jednu stvar za reći: opiremo se", navodi se u rijetkoj izjavi službenog računa Ratova zvijezda kao odgovor na reakciju.

Pegg je dodao i da su fanovi Zvjezdanih staza potpuna suprotnost.

"Smatram da su obožavatelji Zvjezdanih staza uvijek bili vrlo, vrlo inkluzivni. Znate, Zvjezdane staze su o različitosti. Bilo je to tako od 1966., uvijek je bilo. Zvjezdane staze su bile woke od početka. Ratovi zvijezda sada su tu, tu je malo više raznolikosti i svi su krenuli s napadima oko toga. I to je stvarno tužno", zaključio je glumac.