Glumac optužen za silovanje glumio u Veljačinoj seriji, evo što ona sad kaže o tome

Foto: Press/Goran Stanzl/PIXSELL

SRPSKI glumac Branislav Lečić kojeg kolegica Danijela Štajnfeld optužuje za silovanje hrvatskoj je publici poznat i po ulozi Dimitrija Mitra Crnkovića u seriji Pogrešan čovjek čija je autorica Jelena Veljača. 

Veljača, inače aktivistica za zaštitu žena, odmah je nakon objave vijesti na društvenim mrežama pružila podršku Danijeli Štajnfeld nazivajući je heroinom, a sad je prokomentirala optužbe te istaknula da bi donosila drugačije produkcijske odluke da je u vrijeme snimanja serije znala za to. 

Cijela glumačka zajednica traumatizirana je ovim ispovijestima

"Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči progovoriti, kad god i kako god. Zgrožena sam kao dio glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu povjerenja koja postoji među nama koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cijela naša zajednica duboko je traumatizirana svim ispovijedima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i #nisamtražila grupe", rekla je za Slobodnu Dalmaciju

Rekla je da svoja iskustva s Lečićem smatra nebitnima u ovom kontekstu te da bi bilo drugačije da je znala za ove optužbe. 

Doslovno mi je mučno

"Doslovno mi je mučno da postoje kolege koji koriste sestrinstvo i bratstvo među glumcima za seksualno predatorstvo. Da sam imala ikakvu spoznaju o konkretnom slučaju, dakako da bi moje producentske odluke bile drugačije. Moja iskustva s B.L. trenutno su posve nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem potporu i zagrljaj. To što je napravila neopisivo je teško i neopisivo hrabro. Na cijelom je društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regije da joj pruži povjerenje i podršku jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili izvan njega", poručila je. 

Lečić je, podsjećamo, reagirao na ove optužbe negirajući da je silovao Štajnfeld te je poručio i da je spreman podvrgnuti se detektoru laži

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.