Glumačka scena tuguje. "Čuli smo se prije par dana, žao mi je što mu nisam ovo rekao"

Foto: Facebook

VIJEST da nas je napustio glumački velikan Mustafa Nadarević rastužila je regiju. Od glumca iza kojeg je bogata kazališna, filmska i televizijska karijera opraštaju se brojni kolege.

Prvi se oprostio Moamer Kasumović, koji u seriji Lud, zbunjen, normalan glumi Damira Fazlinovića, te je bosanskohercegovačkim medijima potvrdio da je Nadarević preminuo.

"Zbogom dragi moj Muice", poručio je i dodao da previše dragih ljudi odlazi.

Zbogom dragi moj Muice. 💔

Objavljuje Moamer KasumovićNedjelja, 22. studenoga 2020.

"Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa Nadarević. Prije skoro 40 godina radili smo prvi put u filmu Otac na službenom putu Emira Kusturice. Kasnije ćemo raditi još nekoliko filmova. Svakako je film Pjera Žalice Kod amidže Idriza najznačajniji poslije Oca. Radili smo u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, kakva je to glumačka veličina bila... Radili smo 12 godina kultnu seriju Lud zbunjen normalan i roman se može napisati sa tog seta koji je trajao toliko godina. Osobni trijumf talenta, Mujica je doživio u svom matičnom teatru HNK u Zagrebu. Njegovi Glembajevi, Sirano de Beržerak, Gogoljevi i Čehovljevi junaci bili su vrh, golemi vrh glumačkog posla. O Bože, kako mi je teško. Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno. Falit ćeš i svima onima koji su te poštovali i voljeli. Molim Uzvišenog Gospodara svih svjetova da ti podari lijepi Džennet i tim Džennetom vječno hodio. Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao. Putuj dobri čovječe, Mustafa Nadareviću i odmori se braco moj", poručio je još jedan glumački velikan Emir Hadžihafizbegović.

Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa...

Objavljuje Emir HadzihafizbegovicNedjelja, 22. studenoga 2020.

"Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan što sam te poznavao i imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije par dana i žao mi je da ti to tada nisam rekao - Bio si moj idol", poručio je Branko Đurić Đuro.

Ne tuguju samo glumci nego i sportaši.

"Umro je inženjer Duje. Naravno da je umro Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo za Hajduk umro je lik koji je tako dobro odigrao svaku ulogu osnivača kluba. Tu je zacementirao svoju legendu u mojoj glavi. Mogao je odglumiti Izeta, i tko zna što još, ali inženjer Duje mu je unikatna uloga vrijedna zlata. Uz to, imao sam ga prilike upoznati. Tako dobar lik, normalan i topao da se u njega zaljubiš odmah. Počivaj u miru, a tvoja legenda ostaje besmrtna", poručio je Dino Rađa.

Umra je Inzinjer Duje. Naravno da je umra Mustafa Nadarevic, ali svima nama koji zivimo Hajduk umra je lik koji je tako...

Objavljuje Dino Rađa officialNedjelja, 22. studenoga 2020.

Vijest je potresla i glumca Senada Bašića, koji je u Lud, zbunjen, normalan utjelovio Faruka Fazlinovića.

"Ja sam još uvijek u šoku i ne mogu vjerovati. Telefon mi non stop zvoni. Zaista sam potresen. Mustafa i ja smo dugo godina surađivali. Točnije, više od 20 godina. Mislim da je on glumac s kojim sam najintenzivnije radio i moram da priznam da sam od njega najviše i naučio", rekao je za Oslobođenje.

Kako kaže, u posljednje vrijeme se nisu čuli jer se Nadarević nikome nije htio javljati i nije htio da ga bilo tko uznemirava. 

"Javnost nas je doživljavala kao da smo zaista otac i sin, i ja sam ga doživljavao kao oca. Bili smo vrlo bliski. U jednom trenutku smo se i ponašali tako. Sve je krenulo još od filma Kod amidže Idriza. Ovo je definitivno nenadoknadiv gubitak za čitavu regiju", istaknuo je. 

Vijest je potresla srpskog glumca Dragana Bjelogrlića. "Počivaj u miru", poručio je.

Tuguje i zagrebački glumac Asim Ugljen.

"Jedan od mojih prvih susreta s glumom i glumištem je bio s njime. Requiescat in pace, maestro. Za mene ćeš uvijek biti Leone", poručio je.

S njim se slaže redatelj Anđelo Jurkas.

"Leon Glembaj je moj Mustafa Nadarević. Najveća uloga domaćeg filma ikad. I jedan od najvećih glumaca. Izeta Fazlinovića nisam poznavao. Slava Muji, već se dugo mučio i odlazak mu je mir", poručio je.

Leon Glembaj je moj Mustafa Nadarević. Najveća uloga domaćeg filma ikad. I jedan od najvećih glumaca. Izeta Fazlinovića nisam poznavao. Slava Muji, već se dugo mučio i odlazak mu je mir.

Objavljuje Andelo JurkasNedjelja, 22. studenoga 2020.

"Otišao je jedan od najvećih glumaca s južnoslavenskog kulturnog prostora. Njegov filmski i teatarski opus je impresivan. Bio je posebno emotivno i umjetnički vezan za Bosnu u kojoj je volio snimati, režirati i učiti svoje mlađe kolege. Bio je beskrajno drag i dobar čovjek", rekao je ugledni bosanskohercegovački redatelj Dino Mustafić za Radiosarajevo.ba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.