Glumica iz Hercegovine: Kao da živimo u plemenima. Moj djed je znao bolje

Foto: Instagram

NAPAD na suprugu Denisa Buntića i činjenica da je bivšeg hrvatskog rukometaša Općinski sud u Ljubuškom nakon toga pustio da se brani sa slobode zgrozili su i hrvatsku glumicu Marijanu Mikulić, koja je rođena u Širokom Brijegu.

Marijanu su, kako je rekla u razgovoru za Index, pogodile vijesti o događajima u Hercegovini.

"On sad negdje sjedi, slobodan je, snažan i nema što izgubiti, a ona je u strahu. Mi kao društvo jednostavno ne radimo dovoljno. Dobro je što se stvorio pritisak javnosti, ali to jednostavno nije dosta. Trebamo izaći na trgove. Daj bože da joj ovo pomogne. Situacija je stravična. Žena i dijete su nezaštićeni, a oni su čuli snimku nasilja i pustili ga. A on nacionalni heroj...", kaže Marijana Mikulić.

Razbjesnili su je, kaže, komentari muškaraca na ovaj događaj.

"Nevjerojatno je da se u civilizaciji u 21. stoljeću ovo događa. Pa zamislite da je to vaša majka, kći ili sestra. Pa moj je djed prije pedeset godina, u najtradicionalnijoj mogućoj obitelji, svim svojim kćerima rekao da se imaju gdje vratiti ako netko digne ruku na njih. Mi kao da živimo u plemenima", dodaje.

"Da su bogdo samo Hercegovci nasilni"

Buntić je zahvaljujući rodbinskim vezama u sudu u Ljubuškom izbjegao pritvor te će se braniti sa slobode. U Ljubuškom vlada zavjet šutnje, a o nasilju nad Klarom Buntić odbili su svjedočiti njihovi poznanici i prijatelji.

Mikulić je komentirala i poplavu komentara na društvenim mrežama u kojima se spominje okolina u kojoj se nasilje dogodilo.

"Nasilje nad ženama se događa posvuda. U Splitu, u Zagrebu, u srcu Hrvatske i u srcu Amerike. Svako malo pročitamo nešto takvo. Da su bogdo samo Hercegovci nasilni, mi bismo odavno to riješile. Zna se gdje žena lupa šakom o stol. No nisu. Nasilnici su posvuda", kaže.

"Ne mislim da se itko rađa zao. Svaki nasilnik je i sam proživio neko nasilje, ali to uopće nije opravdanje za ovaj čin. Stručnjaci im trebaju pomoći na adekvatan način da se spriječi lanac nasilja", zaključuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.