Godinu nakon potresa kuhari volonteri vraćaju se u Petrinju, podijelit će 365 obroka

Foto: Facebook

KUHARI okupljeni u inicijativu Chef kuha doma 29. prosinca vratit će se u Petrinju i podijeliti 365 obroka kao podsjetnik na zajedništvo kada je na taj dan prije godinu dana to područje pogodio snažan potres.

"Petrinja i Sisak nisu zaboravili volontere, niti su volonteri zaboravili na njih! Volonteri Chef kuha doma će biti na glavnom trgu u Petrinji, odakle je krenula akcija volontera nakon razornog potresa, na isti dan, 29. prosinca, (od 12.00 do 16.00), 365 dana kasnije", najavili su na društvenim mrežama.

"Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenih potresom, te ukazati na sadašnju situaciju, u kojoj se ljudi Banije osjećaju pomalo zaboravljenima, ali su zato volonteri ti, koji će ponovno ujediniti snage i dati tako potrebnu pažnju ljudima Banovine.

Simbolika 365 obroka, nadamo se, ne samo da će podići moral i dati novu nadu ljudima Banovine, nego i ukazati da će trebati još neko vrijeme rasporediti snage i ostati na terenu i pomagati, a ta pomoć treba biti konkretna, pravovremena i ciljana. Inače je prazna priča", poručili su.

"Chef kuha doma i volonteri su bili i bit će uz ljude Banije, mi se volimo javno", dodali su za kraj.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.