Godišnjica je snijega u Splitu i vrijeme je da se prisjetimo hita Lucića i Dežulovića

Foto/Screenshot: Tino Juric/Pixsell/YouTube

DANAS će medije i društvene mreže preplaviti fotografije Splita koji je na današnji dan 2012. godine bio zameten snijegom. Svijet je tada izgledao potpuno drugačije nego danas, a prvi čovjek grada bio je Željko Kerum, kojemu je desna ruka bila njegova sestra Nevenka. Kakva su kombinacija bili njih dvoje postalo je jasno čim je snijeg pao, a u gradu nastao kaos.

Ako u Google danas utipkate "snijeg 2012", dobit ćete posebne rezultate iz Splita, budući da su sve oči Hrvatske gledale prema zaleđenoj Rivi i snježnom kaosu u Splitu. Sve je dodatno začinila Nevenka legendarnom izjavom o susjedima i nećacima.

"Svi građani koji su izlazili van, a nisu imali potrebe izlaziti, su sami odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima, pa svi stariji bi trebali imati ili svoju djecu, a djeca su po zakonu dužna da skrbe o roditeljima, a ukoliko nemaju djecu, onda su mogli imati nećake ili nećakinje i tijekom života uspostavljati s njima korektne odnose, a ako nemaju nećake i nećakinje imaju susjede, pa su trebali graditi dobrosusjedske odnose", rekla je Nevenka Bačić.

Nitko nije mogao naslutiti da će izjava jedne Nevenke Bečić inspirirati Predraga Lucića i Borisa Dežulovića da opjevaju jednu zimu u Splitu u ovom legendarnom hitu.