Google se ove godine potrudio: Evo na koje su nas prvoaprilske fore pokušali dobiti

Screenshot: Youtube

PRVI travnja je dan kad se svi pomalo prepuste neozbiljnosti, pa tako i Google.

Ova kompanija već tradicionalno servira spačke svojim korisnicima, a ove godine su se osobito potrudili.

Tim Google Mapsa svake godine ima običaj pripremiti neku zanimljivu igricu, a ove su godine inspirirani crtićem Where's Waldo.

Waldo putuje svijetom sa svojim prijateljima Wendom, Woofom, Čarobnjakom Whitebeardom i Odlawom. Kako biste putovali s njima, potrebno ga je samo pronaći.

Ovaj dodatak bit će dostupan cijeli tjedan na Androidu, iOS-u i desktop verziji.

Igricu možete pokrenuti tako da stisnete play kad vidite Walda kako vam maše sa strane ekrana ili kažete "Hey Google, Where's Waldo?" Google asistentu u svom mobitelu.

Volite humus? Google vam pomaže izabrati vašu omiljenu vrstu humusa pomoću Google Hummus API.

Ova aplikacija vam pomaže analizirati vaš ukus koristeći Googleov "napredni algoritam umjetne inteligencije", "skladište podataka o humusu" koje je spremljeno na Google Cloudu, "model stroja za učenje" i štapić za okuse.

Google Japan kreirao je fizičku verziju virtualne tipkovnice Gboard na kojoj možete povlačiti prstom kao što biste to činili na ekranu. Ova tipkovnica sadrži "veliku količinu podataka" i koristi učenje kako bi vas mogla čak i ispravljati.

Ne samo da više ne morate pamtiti gdje je koje slovo na tipkovnici, već nema potrebe ni da slova budu otisnuta na tipkama, piše Venture Beat.

Files Go tim predstavio je detektor za loše šale. Ne samo da će vas osloboditi neželjene pošte, već će također obrisati sve loše fore koje vam šalju prijatelji i obitelj.

Australski tim odlučio je Google pretvoriti u novi brend Googz. Ova je odluka nastala analiziranjem lokalnog dijalekta nakon što su shvatili da ljudi za Google govore Googz.

Novi je logo dizajniran uz pomoć vodećeg australskog dizajnera Jazze.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.