Gošću uvrijedio natpis na jelovniku u londonskom restoranu: "Ovo je divlje ponašanje"

Foto: Shutterstock (Na fotografiji nije restoran iz teksta)

VLASNIK jednog restorana u Londonu naišao je na brojne kritike nakon što je jedan par ostao iznenađen natpisom na jelovniku u kojem se mogu naći jela od 30 funti (oko 34 eura) po osobi. 

"Uz jelo možete naručiti vodu iz slavine, ali imajte na umu da mi vodimo restoran, a ne dobrotvornu organizaciju", piše na jelovniku. 

"No ako želite piti samo vodu iz slavine, potičemo vas da donirate funtu Crvenom križu. Svi pobjeđuju", dodaje se. 27-godišnju Jane i njezinog dečka jako je iznenadio ovaj natpis pa namjerno nisu htjeli kupiti neko piće, nego su naručili vrč vode iz slavine.

"Divlje ponašanje"

Par je naposljetku bio vrlo zadovoljan uslugom pa je ostavio i napojnicu, no Jane je svejedno jako zasmetao natpis na jelovniku, prenosi Daily Mail. Ispričala je kako joj se činilo da ugostitelj ovakvim natpisom želi izazvati osjećaj krivnje kod gostiju iako će u restoranu ostaviti pozamašnu cifru. Njegov postupak nazvala je "divljim ponašanjem".

Kasnije se oglasio i vlasnik restorana i odgovorio na kritiku. Tvrdi da njegov restoran "ne bi mogao imati sjajnu ponudu da nitko ne kupuje piće". Dodaje da je natpis na jelovniku samo šala i da ni na koji način ne želi prisiliti goste da kupuju piće ili doniraju novac, ali smatra da bi to bilo lijepo.

"Razumijem sve, ali ako već u restoranu pijete samo vodu iz slavine, onda je ok da donirate nešto. Ne vidim u tome ništa loše. Ovo mi je prvi put da sam dobio kritike zbog natpisa na jelovniku. Pokušali smo biti smiješni, a ne uvrijediti nekoga. Voda iz slavine je još uvijek besplatna, a donacije su dobrovoljne", zaključio je. 

Mnogi su se na društvenim mrežama složili s Jane. Smatraju da ovakvim porukama vlasnik restorana uopće ne privlači goste.

Pročitajte više