GQ turistima: Ne idite u Dubrovnik, idite radije u Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju

Foto: 123RF/GQ

MAGAZIN GQ je odlučio svojim čitateljima pomoći da izbjegnu gužve te im predložiti manje razvikane destinacije. Tako im savjetuju da ne idu u Barcelonu, Veneciju i Dubrovnik, nego da posjete manje poznata mjesta, od kojih nijedno nije u Hrvatskoj.

Za sve koji se žele dobro najesti, GQ preporučuje gradić Segoviju u Španjolskoj, u koji dolazi puno manje turista nego u Barcelonu.

Ako žele piti dobra vina, čitatelji GQ-a trebali bi posjetiti dolinu Timoka u Srbiji.

"Francuska i Italija proizvode odlična vina, no nakon što ste bili u Bordeauxu i Toskani, kamo dalje? S druge strane direktnog leta iz New Yorka čeka vas Beograd, a tri sata vožnje od njega je dolina Timoka. Plodna dolina s rastućom vinskom scenom, koja je prilično neotkrivena. U toj regiji oko 40 posto stanovništva bavi se vinogradarstvom, zbog čega je Timok destinacija broj jedan za izlete i skupljanje finih vina. Isprobajte prokupac", savjetuju iz GQ-a.

Ako njihovi čitatelji žele uživati u luksuzu uz more, GQ preporučuje crnogorski Kotor. Naime, GQ ističe da bi limitiranje broja posjetitelja u Dubrovniku moglo rezultirati povećanjem interesa za obližnju Crnu Goru.

"Ovaj otok može parirati svakoj plaži u Hrvatskoj"

"Puno pogleda s litica i popločenih ulica, gradovi poput Kotora ispunit će vam snove o tjednu na jahti. Južno od otoka Sveti Stefan, bivšeg ribarskog otoka zaštićenog od strane UNESCO-a, nalazi se luksuzni hotel vaših snova Aman Sveti Stefan koji slavi deset godina, ali još je nedovoljno otkriven. Ovaj otok s 800 stabala maslina, cedra i borova može parirati svakoj plaži u Hrvatskoj.''

Ako njihovi čitatelji traže avanturu, tu su poljske planine Tatra, dok je za one željne objavljivanja cool fotki arhitekture na Instagramu idealna destinacija Ljubljana.

"Iako Pariz i Rim dobivaju brojna priznanja za svoju arhitekturu, malena slovenska metropola je arhitektonski centar u usponu i ikona održivosti. Romantički, gotički i renesansni stil su očiti u nevjerojatno pitoresknoj Ljubljani", piše GQ. 

GQ nije jedini koji je turistima savjetovao da izbjegavaju Dubrovnik, isto je ovog tjedna napravio i CNN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.