Grad Zagreb naložio zatvaranje kluba Boogaloo, pokrenuta peticija

Foto: Facebook

Grad Zagreb dao je nalog za zatvaranje kultnog zagrebačkog kluba Boogaloo.

Na Facebooku se podužom objavom oglasio Anđelko Šipuš, jedan od voditelja Boogalooa. "Gradska skupština je 21.7.2023. donijela odluku da u gradskim prostorima mogu biti i djelovati samo neprofitne udruge", objasnio je Šipuš što se krije iza ovog naloga.

[KLUB BOOGALOO - 40 godina postojanja] 2016. godine dogodila se velika prekretnica u mom životu, te sam se igrom...

Objavljuje Anđelko ŠipušSubota, 30. rujna 2023.

"Klub Boogaloo (ex Moša Pijada, OTV doma) već 40 godina djeluje na lokaciji Ulice grada Vukovara 68, te će svaka osoba koja ima imalo iskustva sa sigurnošću reći da je to jedan od najboljih klubskih prostora u Zagrebu, bez obzira na sve navedene failove koji uspješno iz vikenda u vikend uspijemo zakamuflirat. Samo smo ovo ljeto u klub uložili preko 50.000€ te brojimo oko 50 zaposlenih izravno ili neizravno povezanih ljudi, od kojih velika većina svoju egzistenciju podmiruje sa zaradom iz kluba Boogaloo", kaže.

"Ja se samo pitam, kako je moguće da grad donosi odluku da u gradskim prostorima smiju biti samo neprofitne organizacije, i šta sa ljudima kojima kao i meni ističe ugovor sa gradom u narednom periodu (kafići, pekare, teretane, restorani, dućani), te da li zbog jedne nebulozne odluke koja nema apsolutno nikakve veze sa zdravim mozgom svi dugogodišnjii i obiteljski biznisi i novac koji su ljudi uložili ide u vjetar", napisao je i dodao da je pokrenuo pravnu bitku.

Pokrenuta peticija

Tvrdi da je obavijest o tome da klub od 10. listopada nema dozvolu za rad dobio tek u petak popodne. Do nove godine u Booglaoou je bilo dogovoreno oko 50 programa, dodaje Šipuš. Nakon gradskog naloga, pokrenuta je i peticija protiv zatvaranja kluba.

U peticiji stoji:

"Nakon što je od Grada Zagreba stigao nalog za zatvaranje vrata, klub Boogaloo više neće imati dozvolu za rad od 10. listopada. Unatoč velikom radu na sprječavanju zatvaranja, Grad Zagreb je vodeći uzrok ovog prestanka rada jer smatraju da mjesto treba dati neprofitnoj udruzi. Zapošljavajući oko 40-50 zaposlenika svaki mjesec, svi poslovi sada su pod neposrednom prijetnjom.

Klub Boogaloo (ex. OTV) jedan je od najdugovječnijih zagrebačkih klubova koji je također dobio nagradu za najbolji veliki klub od strane Ambasadora. Budući da ugošćuje DJ-e i glazbenike iz cijelog svijeta, gubitak ove institucije noćnog života bilo bi srceparajuće za sve ljubitelje glazbe i kulture u njenom širem smislu. Smatran drugim domom za mnoge Zagrepčane, Boogaloo je također važno gospodarski mjesto i živahno središte kulture mladih dugi niz godina, kao i mjesto za kavu tijekom tjedna. Radi se o jednoj zajednici, o kulturi u kojoj bez obzira koliko ste stari, bogati ili siromašni, koje ste boje kože ili spola, dobrodošli ste u klub. Svi dolaze s ciljem ujedinjenja i da se dobro zabave te napuste klub s osmijehom na licu.

Ovom peticijom želimo pokazati da je problem veći i da zatvaranje kluba nije rješenje.

Hvala vam na podršci i dijeljenju ove peticije!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.