Grupa Markiz opjevala Idiota: "To su oni koji nemaju Rođake pa plaču iznad diploma"

Foto: Press

GRUPA Markiz ima novu pjesmu zanimljivog naziva Idiot. Pjesma je zamišljena kao satirični pogled na svijet u kojem živimo.

"Zemlja je to puna visokopozicioniranih Rođaka koji za svako rješenje problema imaju jokera 'Zovi drugog Rođaka'. A idioti su oni koji nemaju svoje Rođake i plaču iznad svojih čistih diploma", smatraju iz Markiza.

"Živim od pljačke i mita i sisam državne sise, što ukradem, ispovjedim nedjeljom tijekom mise", kaže početak pjesme u kojoj su, da bi njihove riječi postale još jače i izraženije, pozvali Tomfu za mikrofon i Igora Pavlicu iz grupe Kawasaki 3P na trubu.

Autor pjesme je Andrej Babić, dok je videospot snimao, režirao i montirao Pavle Kocanjer (More Magnets d.o.o.)

"Moje je moje, a tvoje je moje", glasno viče Tomfa dok u pozadini čujemo jeku gangi. Najava je to novog studijskog albuma koji će, prema riječima Markiza, biti njihov najbolji do sada.

"Nekoć davno postojala je državica u kojoj su u svom zlatnom naselju živjela malena stvorenja, a zvali su se Rođaci. A bili su tu i drugi. Oni su bili zli. Rođaci su ih mrzili i nazivali idiotima. Oni su gledali svoja posla, obrazovali se, a sebe nazivali tzv. normalnim građanima. Takvima su sva vrata bila zatvorena jer nisu zaslužili više od toga. Državica je još uvijek tamo i ako osluhnete, čut ćete bijesan glas obrazovanih idiota, a ako ste dobri, možda na tren ugledate i Rođake", opisuje Markiz svojeg Idiota.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.