Gužva na stadionu: Pogledajte koliko je Splićana došlo čuti Gazdu Paju, Voyagea...

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U SPLITU je u petak počeo Fusion festival na kojem nastupaju neke od najpopularnijih regionalnih zvijezda.

Na Parku mladeži nastale su gužve, a brojni Splićani pohrlili su čuti hitove Gazde Paje, Voyagea, Nuccija, Ace Pejovića... Festival je otvorila Sara Jo kojoj je ovo bio prvi nastup u Hrvatskoj. Nastupila je u vrućem traper trikou te izazvala oduševljenje na stadionu.

Za petak su još najavljeni Željko Samardžić, zatim Aleksandra Prijović, inače snaha Lepe Brene, pa Saša Matić, Aco Pejović i bivše predstavnice Srbije na Eurosongu, skupina Hurricane.

Kasni noćni sati rezervirani su za miljenike mladih Hrvata - Gazdu Paju te Voyagea i Nuccija. Festival se nastavlja i sutra, kada će pozornicom vladati Houra grupa, Gibonni, Doris Dragović, Grašo, Nina Badrić, Jelena Rozga te Tonči Huljić i Madre Badessa.

"Publika je sama izabrala"

"Prvi put u povijesti u Splitu će se okupiti toliko najtraženijih izvođača iz zemlje i regije, njih 20, i to u produkcijskim uvjetima u kojima ih još nikada nismo vidjeli. Dočekat će ih, između ostalog, veličanstvena pozornica visoka 20, a široka 70 metara", najavljuju organizatori.

"Izvođači su uzbuđeni, ali mislim da će sve biti točno onako kako treba biti. Nismo mi ništa manje vrijedni od ostalih izvođača u svijetu, mislim da će to biti na jednakoj razini, pa i boljoj, jer te su pjesme često bolje od svjetskih", rekao je umjetnički direktor festivala Ivan Huljić.

"Izvođači prve večeri su bili i još uvijek jesu prvi na YouTube trendingu, streaming servisima, generalno su najslušaniji. Ljudi koji će druge večeri izaći na binu, znači prvih pet na line-upu, najslušaniji su i 'najvrćeniji' zadnjih 15 godina. Nakon njih izlaze izvođači koji trenutno pune sve gdje se pojave. Mislim da je publika sama izabrala, mi smo samo… Nismo ih doveli, oni su bili tu", dodao je još.