Hauser i reprezentacija trebali susresti Papu ovog vikenda. Ipak, ništa od toga

Foto: Press

Hrvatska nogometna reprezentacija i violončelist Stjepan Hauser trebali su se susresti s papom Franjom ovaj vikend, ali do toga neće doći zbog Papinog zdravstvenog stanja.

Nogometna reprezentacija trebala je u petak od 11 sati biti na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Rimu, no taj susret je do daljnjega odgođen, potvrdili su iz HNS-a. Hauser dan kasnije ima koncert u Vatikanu na Trgu svetog Petra, gdje je trebao nastupiti pred papom Franjom, no Papa neće vidjeti njegov nastup.

Papa na operaciji

Naime, Vatikan je objavio da će Papa danas poslijepodne biti podvrgnut operaciji abdomena u rimskoj bolnici Gemelli, a očekuje se da će u njoj ostati nekoliko dana kako bi se oporavio. Papa, koji je u ožujku obilježio 10. godišnjicu svog pontifikata, često koristi invalidska kolica ili štap za hodanje zbog bolova u koljenima, a u srpnju 2021. uklonjen mu je dio debelog crijeva u operaciji zbog divertikulitisa.

Poznati glazbenik već je imao priliku upoznati papu Franju 2021. godine, kada je nastupao s kolegom violončelistom Lukom Šulićem. Tada je Hauser na Instagramu objavio fotografiju na kojoj pozira s Papom u Vatikanu, a uz objavu je ostavio emotikon bijelog srca.