HAVC podijelio 600.000 kuna za domaće videoigre. Evo tko je dobio lovu

Foto: EPA

NA SJEDNICI Hrvatskog audiovizualnog vijeća koja se održala u petak donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara.

Na poziv, s rokom 19. studenog 2021. godine, u potkategoriji razvoja projekta prijavilo se 26 projekata, odabrano ih je šest, dok se na potkategoriji proizvodnje prijavilo 20 projekata, a odobrena su dva. Odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 595.000 kuna.

Kako se napominje u obrazloženju umjetničkog savjetnika za videoigre Andreja Kovačevića, s obzirom na to da se radi o prvom javnom pozivu za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara, nije iznenađujuće da veliki udio prijavljenih projekata ima vrlo nisku razinu zrelosti prijavljene dokumentacije.

Rezultat je da se za sufinanciranje proizvodnje predlažu tek dva projekta, dok se za sufinanciranje razvoja predlaže šest projekata.

Za razvoj projekta to su Vučedol Andrije Zorića i Profesor Balthasar Aleksandra Gavrilovića, Ancient Tales Mirinde Paraman, Bumbarov let Marka Hrenovića i Ivana Turković-Hrnjaka, One on One, Boys and Girls Frane Petruše i Path of View čiji je glavni autor Vanja Čulek.

U kategoriji proizvodnje odobrene su Go Home Annie Mladena Bošnjaka i Kiddoland Mateje Vedrine.

Imenovani su i umjetnički savjetnici - novi umjetnički savjetnik za kratkometražni film je Mario Kozina, za manjinske koprodukcije Bojan Kanjera, a na novi mandat na mjesto umjetničkog savjetnika za videoigre imenovan je Andrej Kovačević.

Odluka o potpori za dodatne troškove snimanja filma Zubi krokodila redatelja Filipa Herakovića uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.