Na HBO-u sad možete gledati najbolje serije potpuno besplatno, evo kako

Foto: Press

HBO-ova online video streaming usluga, HBO GO, odsad je dostupna svim korisnicima u Hrvatskoj direktno putem OTT poslovnog modela. Tako se svi ljubitelji serija, filmova i ostalog
kvalitetnog sadržaja sada mogu pretplatiti na HBO GO direktno na hbogo.hr internetskoj stranici.

Novi naslovi dodaju se u HBO GO ponudu na tjednoj bazi, a sav sadržaj je potpuno lokaliziran – svi naslovi sadrže hrvatske titlove, dok su za većinu animiranih filmova dostupne sinkronizirana i originalna verzija.

HBO GO usluga bit će dostupna na računalima, pametnim telefonima, tabletima, Apple TV-u, Chromecastu, Samsung Smart TV-u i PlayStationu. Svaki HBO GO pretplatnik uslugu može gledati na pet uređaja, od kojih su dva streaminga dostupna u isto vrijeme.

Međutim, ono što će čitateljima biti najzanimljivije jest da svi novi korisnici uslugu mogu isprobati mjesec dana besplatno aktiviranjem probnog perioda direktno na hbogo.hr internetskoj stranici, bez obaveze.

Po isteku probnog perioda, mjesečna pretplata iznosit će 49.99 HRK, a pretplata će se izvršavati putem bankovne kartice koja je unesena prilikom registracije.

A mi smo provjerili ponudu i sastavili listu od deset najboljih serija koje biste trebali pogledati. Odlučili smo se za pet klasika, ali i pet novih serija u njihovoj ponudi.

Sumrak templara

Zaljubljenici u tajna društva i gomilu teorija koje se oko njih razvijaju, stvarno bi trebali provjeriti novu seriju koja je u posljednje vrijeme privlači sve više pažnje.

Uglavnom, Vitezovi templari bili su najmoćniji, najbogatiji i najtajanstveniji vojni poredak srednjeg vijeka zadužen za zaštitu najcjenjenijeg kršćanske relikvije – Svetog grala – i čuvanje razornih tajni. Pratimo put od njihovih bitaka u Svetoj Zemlji i kompleksnog odnosa s kraljem Francuske, do izdaje koja je naposljetku dovela do njihova tragičnog raspada.

Združena braća

Nakon što su oduševili svijet briljantnim "Spašavajući vojnika Ryana", Tom Hanks i Steven Spielberg zaključili su da je ovo tema koja zaslužuje više i bili su u pravu.

Priča o satniji E, elitnoj skupini američkih padobranaca koji su izveli nevjerojatne podvige u Drugom svjetskom ratu, savršeno je odmjerena ratna drama kojoj se bez ikakvog problema možete vratiti nekoliko puta.

Igra prijestolja

Može li se uopće što reći o najpopularnijoj seriji na svijetu? Već sedam sezona pratimo avanture gomile likova uz koje nas je i strah vezati se jer prilično smo sigurni da će do finalne epizode poginuti apsolutno svi osim vrane u uvodnoj špici.

Nastala prema popularnom fantastičnom serijalu “Pjesma leda i vatre” Georgea R. R. Martina, Igra prijestolja epska je borba za vlašću smještena u golemo i nasilno fantastično kraljevstvo koje je privuklo milijune gledatelja diljem svijeta i pretvorilo se u fenomen.

Žica

Ako ste se ikada našli u raspravi o najboljim serijama svih vremena, velika je vjerojatnost da je netko spomenuo kultnu "Žicu". Radnja ove vrlo realistične HBO-ove serije prati dugotrajnu istragu ubojstva povezanog s drogom u Baltimoreu, ali za razliku od ostalih serija, ova će vas provesti kroz sve strukture moći i načine na koje potezi s vrha utječu na "male ulične poduzetnike" i zajednicu u kojoj djeluju.

Želite li razumjeti kako funkcionira vlast u Americi, "Žica" je najbolji (i najzabavniji) način da to učinite.

Male laži

Reese Witherspoon, Nicole Kidman i Shailene Woodley glume u HBO-ovoj limitiranoj dramskoj seriji, crnohumornoj priči o trima majkama iz sjeverne Kalifornije čiji se naizgled savršeni životi raspadaju do točke ubojstva.

Nekima bi na prvi pogled sve moglo zazvučati kao radnja svake druge sapunice, ali "Male laži" puno su više od toga jer radi se o seriji godine koja će u isto vrijeme privući i ljubitelje ovakvih sadržaja, ali i one koji će u seriju nevoljko ući da bi već nakon prve epizode morali priznati da su navučeni.

Silicijska dolina

Ako ne znate o čemu je riječ, na prvi biste pogled mogli pomisliti da je ovo još jedna serija o geekovima nalik "Teoriji velikog praska", ali bili biste u krivu.

Ovo je sve što "TVP" nije i nikada neće biti. Priča o svakodnevnim izazovima života u jeku visokotehnološke zlatne groznice nije samo satirični osvrt na prečesto neizdrživo glupavu sitničavost i taštinu suvremenih genijalaca već i jedan od najbolje napisanih serija današnjice.

Babilon Berlin

Da se sve ne bi svelo na američke serije, tu je i jedna njemačka.

Berlin u ludim dvadesetima, metropola za darovite i ambiciozne i za one u gužvi. Ali ispod blještave površine osiromašene mase teže za boljim životom. To je vrijeme organiziranoga kriminala i političkog ekstremizma.

Kritike su odlične, a kritičari tvrde da se radi o dinamičnoj radnji koja savršeno kombinira seks, nasilje i povijesne činjenice, a sve to čini na odmjeren i nenametljiv način.

Ray Donovan

U velebnoj meki bogatih i slavnih, Ray Donovan obavlja prljave poslove za moćnike LA-a. U dramskoj seriji Liev Schreiber igra glavni lik čovjeka koji rješava probleme gradske elite, a mnogi tvrde da se radi o jednoj od najboljih serija svih vremena.

O tome dovoljno govori i velik broj nominacija i osvojenih prestižnih nagrada, a ako se još uvijek niste uključili, ovo je idealna prilika da to učinite i pripremite se za novu sezonu koja kreće iduće godine.

Sluškinjina priča

Ako je već niste pogledali (a u manjini ste), krajnje je vrijeme da pogledate jednu od najhvaljenijih serija godine.

Naravno, riječ je o seriji "Sluškinjina priča" koja prati ženu prisiljenu živjeti kao konkubina pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom u bliskoj budućnosti u totalitarnom Gileadu, nekad poznatom kao Sjedinjene Države, gdje ženska prava u osnovi ne postoje.

Uz sve ono što se posljednjih godina događa, serija se unatoč izuzetno mračnim predviđanjima pokazala uznemirujuće aktualnom.


 

Obitelj Soprano

Bilo bi besmisleno govoriti da prije "Sopranosa" nije bilo dobrih serija, ali nije pretjerano kad kažemo da se mnogo toga promijenilo kada se malim ekranima pojavio Tony Soprano, mafijaš s napadima panike.

Neki će reći da nas je upravo ova serija uvela u tzv. "zlatno doba televizije" i otvorila vrata za narative koji su prije ovog televizijskog remek djela bili nezamislivi.

Previše je toga pa ćemo samo spomenuti još neke hitove: Milijarde, Dexter, Twin Peaks, Fargo, Kalifornikacija, Sestra Jackie, Carstvo poroka, Okus krvi, Oz, Pravi detektiv, Stari Rim, Slavan kao bijelac, Sjene, Gomora, Westworld, Penny Dreadful, Pacifik, Tabu, U uredu, Preljub, Momci s Madisona, Preostali, Svita, Luther, Deadwood i mnoge druge.

I za kraj da ponovimo. Svi novi korisnici uslugu mogu isprobati mjesec dana besplatno aktiviranjem probnog perioda direktno na hbogo.hr internetskoj stranici, bez obaveze.

Opcija direktne pretplate na HBO GO uslugu dodatak je postojećoj ponudi HBO kanala i usluga u Hrvatskoj. HBO GO će i dalje biti dostupan u ponudi odabranih operatera, u TV i internet paketima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.