Helena Bonham Carter: Do snimanja "Alise u zemlji čuda" nikad nisam glumila s kartonskim kolegom

NOVI film slavnog Tima Burtona "Alica u zemlji čuda" postao je hit i prije nego se službeno pojavio na filmskom platnu. Redatelj koji je odavno dokazao da se na njega može računati, ogroman budžet od 150 milijuna dolara i glumci poput Johnnyja Deppa, Helene Bonham Carter, Anne Hathaway ovom su filmu osigurali zavidan interes publike mjesecima prije premijernog prikazivanja 5.ožujka.

"Zabavno je glumiti kada vam je filmski partner kartonski zec"

I ovaj je film, kao uostalom mnogi danas, snimljen ispred "zelenog platna". "Kada glumite, ionako morate mnogo stvari zamisliti. Nije bilo teško, ali bi mi ponekad bilo draže da sam scene snimala nasuprot Michaela Sheen koji u filmu tumači Bijelog zeca. Iako je i ovako bilo zabavno, Michael je baš mogao koji put odjenuti u zečji kostim i stati nasuprot mene umjesto da stalno razgovaram s kartonskim zecom", rekla je Helena Bonham Carter.

"Anne je najbolje prošla, jedino ona nije morala glumiti s teniskim lopticama i ljepljivom trakom i ostalim čudima koja su stavljali oko nas", dodala je Helena. "Ali nije sve bilo tako strašno. Recimo, nisam morala svako jutro navlačiti onaj grozni korzet. Tim je rekao da će mi kompjutorski smanjiti struk. To je vjerojatno napravio da mi se oduži zato što mi je abnormalno povećao glavu", rekla je Burtonova zaručnica.


"Šminkanje je trajalo satima, Tim voli moje transformacije"

"Svaki su nas dan šminkali satima. Prvo bi mi stavili kapu da maknu moju kosu, zatim bi me šminkali, pa je na red došla ogromna perika. Ipak, nije trajalo duže nego na snimanju Planeta majmuna. Tim mi uživa raditi takve stvari, voli me šminkati i deformirati. Ni meni to nije mrsko, volim izgledati drugačije", rekla je Helena u intervjuu za američke medije.


"Bijela kraljica pati od ozbiljnih psihičkih poremećaja"

Bijelu kraljicu glumi mlada Amerikanka Anne Hathaway. Glumica je prošle godine dobila nekoliko priznanja za svoj rad, a da vrijedi, pokazat će 5.ožujka.

"Napravila bi sve što Tim želi. Glumila bi i gljivu ako treba, ali priznajem da je lijepo biti jedina "prava" osoba u Zemlji čuda", dodala je Anne Hathaway. "Kada smo se prvi put sreli, na dogovoru oko filma, rekao mi je kako u Zemlji čuda ništa nije niti apsolutno dobro niti apsolutno loše, misleći pritom na moj i Helenin lik koji su u priči zapravo dvije krajnosti. Rekao mi je kako on to ne želi i dao mi slobodne ruke da eksperimentiram. Mislim da je to rezultiralo nekom vrstom psihičkog poremećaja kod mog lika", rekla je Anne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.