Hoće li Coldplay održati koncerte u Beču krajem kolovoza? Evo što kažu organizatori

Foto: EPA

Fanovi britanske grupe Coldplay izrazili su zabrinutost na društvenim mrežama zbog njihova četiri nadolazeća koncerta u Beču, koji su na rasporedu 21., 22., 24. i 25. kolovoza. Trebaju nastupiti u sklopu svjetske turneje Music of the Spheres, koja je započela u ožujku 2022. godine. Njihovi obožavatelji sada žele znati hoće li i ovaj koncert biti otkazan. 

Postavlja se pitanje sigurnosti nadolazećih koncerata

Nakon straha od terorističkih napada i otkazanih nastupa Taylor Swift postavlja se pitanje sigurnosti na nadolazećim koncertima. U odgovoru na upit austrijskog Heutea organizator koncerata Live Nation objavio je: "U vrlo smo bliskom kontaktu s nadležnim sigurnosnim tijelima i vodimo se njihovim procjenama i preporukama." 

"Svi trebaju ostati mirni"

U službenom priopćenju dodatno su naglasili: "Svi obožavatelji mogu pretpostaviti da sigurnost posjetitelja, zaposlenika i pjevača uvijek ima prioritet." Heute piše da konačna odluka vjerojatno još nije donesena i da Live Nation u priopćenju navodi da razumije pitanja i zabrinutost svih obožavatelja te da traži da "svi ostanu mirni" i da se "situacija dodatno ne potpiruje nagađanjima dok se ne sazna više informacija".

19-godišnjak je planirao napad na otkazane koncerte

Podsjetimo, na Swiftine koncerte u Beču trebalo je doći više od 195.000 ljudi. Austrijska policija objavila je identitet 19-godišnjaka koji je planirao napad na njezine koncerte. Radi se o Beranu A. iz Ternitza.

Policija kaže da tijekom ispitivanja nije pokazivao ni najmanje znakove žaljenja te da je rekao da želi "pobiti nevjernike u Beču". Uhićeni 19-godišnjak, čiji su roditelji podrijetlom iz Makedonije, 25. srpnja dao je otkaz na poslu uz riječi: "Imam velike planove za dalje."

"19-godišnjak je noževima, mačetama, automobilom htio izazvati krvoproliće ispred stadiona i na kraju se raznijeti. Bio je u kontaktu s dvojicom osumnjičenih pomagača, od kojih je jedan radio na osiguranju koncerta", rekli su na presici.

Sve o stanju u Beču možete pratiti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.