Hoće li uopće sudjelovati na natjecanju? Island izabrao predstavnicu za Eurosong

Foto: YouTube Screenshot

Hera Björk ove će godine predstavljati Island na Eurosongu. Pjevat će pjesmu Scared Of Heights.

Islandska pjevačica već je predstavljala svoju zemlju na Eurosongu 2010. s pjesmom Je ne sais quoi, kada je završila na 19. mjestu. 

Island je bez predstavnika bio treći na kladionicama, nakon Hrvatske i Ukrajine. Nakon odabira pjesme za Euroviziju pao je na peto mjesto.

U završnicu natjecanja Söngvakeppnin (islandska verzija Dore) Hera je ušla s Palestincem Basharom Muradom. On je ranije izjavio kako se nada da će predstavljati Island na Euroviziji u svibnju i donijeti "palestinski glas na glavnu scenu".

U finalu se natjecao s pjesmom koju je napisao s Einarom Stefánssonom iz islandske grupe Hatari, poznate po tome što je tijekom Eurovizije 2019. godine podigla zastavu s palestinskim bojama. Međutim, Hera je skupila više glasova gledatelja. 

Trenutno još nije sigurno hoće li islandska predstavnica uopće otputovati u Malmö. Kako je prije početka natjecanja objavila islandska nacionalna televizija RÚV, odluku o sudjelovanju donijet će članovi delegacije s pobjednikom natjecanja. Razlog je rat Izraela i Hamasa. Island je nekoliko puta izrazio nezadovoljstvo jer Izrael i dalje sudjeluje u natjecanju. 

Međutim, ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama, fanovi Eurosonga rado bi vidjeli ovu izvedbu u Švedskoj. "Ovo će biti top, sve će nas dignuti na noge","Hera Björk će ove godine pobijediti, samo nitko toga još nije svjestan", "Mislim da bi Hera s ovom pjesmom mogla direktno u finale Eurosonga", pišu ljudi. Hoće li Hera zaprijetiti Ukrajinkama i Baby Lasagni?

Pročitajte više