Hoteli zjape prazni, a San Rocco je i ovog vikenda pun. Doznali smo zašto

Foto: Press

DOK VEĆINA hotela u Hrvatskoj ovih pandemijskih dana ili ne radi ili zjapi (polu)prazno, istarski San Rocco bilježi sasvim drugačije podatke. Oni su prošlog vikenda bili popunjeni, a ista stvar se ponovila i ovog vikenda. Provjerili smo u čemu je njihova tajna.

"Kod nas su sad uglavnom domaći gosti. Nismo očekivali da će doći toliko domaćih gostiju u ovakvoj situaciji, ali pokazalo se da je Istra prepoznata po dobroj epidemiološkoj slici. Gosti su uz to vjerojatno Istru prepoznali i kao gastro destinaciju. Naime, sad je sezona bijelog tartufa. To se sve poklopilo", govori za Index Teo Fernetich iz San Rocca.

Dodaje i da od sljedećeg vikenda već imaju i neke rezervacije od strane stranih gostiju za što smatra da je djelomično zaslužno i to što je Istra jedina zelena regija na epidemiološkoj karti Europe.

Jedinstveno gastro-iskustvo uz bijeli tartuf

Svojim gostima trenutno nude i zanimljive gastro-pakete kako bi im dočarali sezonsku ponudu u kojoj prevladava bijeli tartuf i mlado maslinovo ulje.

"Sezona bijelih tartufa je počela 1. rujna, a sad je najbolji dio sezone, sad su tartufi najkvalitetniji. Mi smo trenutno orijentirani na tu sezonsku ponudu - bijeli tartuf i mlado maslinovo ulje imaju glavnu riječ u našem meniju, a složili smo i neke pakete kako bi gostima posebno dočarali tu ponudu. Domaći gosti su se pokazali kao veoma zainteresirani za to. Cijela ta čudna situacija s granicama i koronom pokazala nam je i otvorila neke nove vizije, sad smo se uvjerili da i domaći gosti znaju prepoznati takve ponude. Iznenadio nas je toliko pozitivan feedback", priča nam Fernetich.

Plan im je raditi i kroz zimu.

"Trenutno nam je plan raditi i kroz zimu, dakle do siječnja, kad i inače zatvaramo hotel. Naravno, ako se ne propiše drugačije, odnosno ako ne bude nekih zabrana", kaže.

Idealna lokacija za odmor po izboru New York Timesa

Inače, 2017. godine New York Times uvrstio je istarski San Rocco među pet idealnih lokacija za odmor, a luksuzan hotel s 4 zvjezdice u istarskom mjestu Brtonigli već je nekoliko puta proglašen najboljim boutique hotelom u Hrvatskoj.

Restoran gourmet San Rocco je član međunarodne udruge Jeunes Restaurateurs d’Europe i nositelj Michelinove preporuke te spada u sam vrh istarske i hrvatske gastronomije. U ovom obiteljskom hotelu možete uživati u sezonskom degustacijskom meniju i u vinskoj karti koja broji više od 250 različitih etiketa iz cijele regije i šire.

Svojim gostima nude i neka nezaboravna i jedinstvena iskustva kao što su lov na tartufe u istarskim šumama s lokalnim "tartufarom" te degustacija ulja koja San Rocco proizvodi od maslina iz vlastitog uzgoja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.