Houra za Index nakon vijesti o ukidanju mjere: Još uvijek pokušavam sve procesuirati

Screenshot: YouTube

NAKON vijesti da je ukinuta sudska mjera zabrane korištenja imena Prljavo kazalište i sličnih Jasenku Houri i bendu, Houra je za Index otkrio da je ova novost i njega iznenadila.

"Nisam još stigao ni pročitati rješenje. Jutros su mi javili za to i ostao sam iznenađen. Sad sam malo u gužvi i čekam trenutak da se nađem s Mladenom, da ga pogledam u oči i da shvatimo skupa što se dogodilo. Još pokušavam procesuirati sve", rekao je.

"Ja sam ljudima govorio da će Prljavo kazalište uvijek biti Prljavo kazalište. To je samo ime, ali bend... On je meni kao dijete. Bend smo ja i dečki i naše pjesme.

Hvala svima koji su nas podržavali kroz ovaj, da se tako izrazim, težak period. Nije bilo lako, ali ostali ste uz nas i na tome ćemo uvijek biti zahvalni", zaključio je.

Mjera donesena početkom srpnja

Podsjećamo, početkom srpnja donesena je privremena sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište. 

"Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima", rekla nam je ranije odvjetnica Tihomira Fileša Kristina Delfin Kanceljak.

"Privremena mjera stupa na snagu danom dostave rješenja g. Houri i g. Bodalecu (što očekujemo da će, ako već nije izvršeno, biti ovih dana), a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka koji g. Fileš mora pokrenuti u određenom roku", dodala je.

Jasenko Houra ogradio se od službene stranice Prljavaca

Inače, Jasenko je u četvrtak na svom Facebooku obavijestio fanove kako više nema veze sa službenom stranicom Prljavog kazališta te prozvao osobu koja spomenutu stranicu vodi.

"Dragi prijatelji i ljubitelji benda. Ovim putem vas sve obavještavam da informacije vezane uz nastupe benda i ostale aktivnosti isključivo možete dobiti i saznati preko mojih profila (Facebook i Instagram) kao i profila ostalih članova grupe. Što se tiče stranice koja bi vas sve trebala obavještavati te odgovarati na vaše upite, ta stranica više nije povezana niti je osoba koja ju 'vodi' u kontaktu s nama", napisao je Houra.

Pročitajte više